Haberler

Kuşu Köyünde Sandıklar Boş Kaldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Sandıkların açılması -Köy Muhtarı Feridun Aktay ile röportaj -Sandıkların açılması ve toplanması -Boş Sandıkların taşınması-Boş sandıkların paketlenmesi Kuşu köyünde sandıklar boş kaldı- Kütahya'nın Simav ilçesi Kuşu köyünde, belde statüsü kaldırıldığı için boykot kararı alarak son dört seçimde sandığa gitmeyen seçmenler bu seçimde de oy kullanmadı-Muhtar Aktay: - "Kuşu'da yaşayanlar olarak vatandaşlık görevimizi yerine getiremediğimizin üzüntüsü içerisindeyiz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Sandıkların açılması -Köy Muhtarı Feridun Aktay ile röportaj -Sandıkların açılması ve toplanması -Boş Sandıkların taşınması-Boş sandıkların paketlenmesi Kuşu köyünde sandıklar boş kaldı- Kütahya'nın Simav ilçesi Kuşu köyünde, belde statüsü kaldırıldığı için boykot kararı alarak son dört seçimde sandığa gitmeyen seçmenler bu seçimde de oy kullanmadı-Muhtar Aktay: - "Kuşu'da yaşayanlar olarak vatandaşlık görevimizi yerine getiremediğimizin üzüntüsü içerisindeyiz. İnşallah bu seçim sandığa gitmediğimiz son seçim olur" Kütahya'nın Simav ilçesi Kuşu köyünde, belde statüsü kaldırıldığı için boykot kararı alarak son 4 seçimde sandığa gitmeyen seçmenler bu seçimde de aynı tavrı sergileyerek oy vermedi. Seçmen kütüğüne kayıtlı bin 364 kişinin bulunduğu köyde, milletvekili seçimleri için Kuşu Nurullah Bayram Ortaokulu'nda kurulan 4 sandıkta saat 17.00'ye kadar hiç oy verilmedi. Bunun üzerine görevliler, seçim tutanağına kimsenin oy kullanmadığına ilişkin notu düşerek köyden ayrıldı.Kuşu Muhtarı Feridun Aktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binaya saat 07.00'de gelerek hazırlıklarını tamamladıklarını ancak oy vermek için kimsenin gelmediğini söyledi.Seçimlere katılmama yönünde geçen yıl aldıkları aldıkları kararın arkasında durduklarını ifade eden Atay, şöyle konuştu: "Kuşu'nun belde olarak tanınması konusunda başlattığımız hukuki sürecin sonuçlanmasını bekliyoruz. Halkımızında beklentisi bu yöndedir. Bunun dışında farklı anlam yüklenilmesini de istemiyoruz. Kuşu'da yaşayanlar olarak vatandaşlık görevimizi yerine getiremediğimizin üzüntüsü içerisindeyiz. İnşallah bu seçim sandığa gitmediğimiz son seçim olur. 1,5 yıl önce başlattığımız hukuki sürecin bu kadar uzun süreceğini sanmıyorduk. Bu süreç içerisinde 5 seçim oldu ve biz aldığımız karar gereği seçimlere katılmadık. İnşallah bundan sonraki seçimde Kuşu yeniden belde olur ve bizlerde vatandaşlık görevimizi yerine getiririz." Kuşu, 30 Mart 2014'te yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne kadar belde statüsündeydi. Seçim öncesi çıkarılan yasa gereğince belde statüsü iptal edilen Kuşu, 31 Mart 2014 itibarıyla köye dönüştürülerek Simav'a bağlandı.Bu duruma tepki göstererek 30 Mart 2014'te sandık başına gitmeyen seçmenler, aynı davranışı 1 Haziran 2014'te tekrarlanan Mahalli İdareler Genel Seçimi, 10 Ağustos 2014'teki Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 7 Haziran'da yapılan Milletvekili Genel Seçimi'nde de sürdürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Kütahya Simav Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

şükrü hoca:

çokda tınnnnn baydı gari

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title