Haberler

Kuşu Köyü Hukuk Mücadelesini Kazandı

Kuşu köyü hukuk mücadelesini kazandı

Simav'ın Kuşu köyü 3 yılık hukuk mücadelesini kazandı, köy halkı sevince boğuldu

KÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu kasabasının, nüfusunun 2 binin altına düşmesi sebebiyle, köye dönüşmesinden sonra başlatılan hukuk mücadelesi mutlu haberle sonlandı.

Yerel Yönetimler Yasası kapsamında nüfusu 2 binin altına düştüğü için belediyelik statüsünü kaybederek köye dönüşen ve 30 Mart yerel seçimleri ve 7 Haziran'daki seçimlere de katılmayan Kütahya'nın Simav İlçesine bağlı Kuşu Köyü için başlatılan hukuk mücadelesinde mutlu haber geldi.

Kuşu Nurullah Bayram Ortaokulu Müdürü ve köy Muhtarı Feridun Aktay, Ankara 10'uncu idare Mahkemesinin 2017 / 292 sayılı kararı ile hukuk mücadelesini kazandıklarını ifade ederek, "Yasanın çıktığı tarihten itibaren kasaba halkımızın ortak almış olduğu kararlarla, hiçbir seçimde sandığa gitmemiştir. Bu davranışımız tamamen demokratik bir tepkiydi. Mart 2014 yerel seçimi, Haziran 2014 ara seçimi, Haziran 2015 ara seçimi, 2015'te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi, Haziran 2016 ve Kasım 2016'da yapılan Genel seçimlerde halkımız sandığa gitmedi. Bu hukuk mücadelemizde hiçbir zaman ümitsizliğe düşmedik.Şükürler olsun bugün bu sonucu elimiz aldık, inşallah bundan sonra halkımız sandıklara gidecektir" dedi.

Kuşu halkından Ayhan Gündoğar Belediyelik hakkının geri alınmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken, köy halkından Yüksel Vural (53), Gülsade Vuralile evlerini sevinç alkışlarıyla inleten kuşulu kadınların mevlit okutarak yemek ikramında bulundular. Belediyelik hakları ile ilgili hukuk mücadelesini kazandıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kütahya Simav Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title