Haberler

Karara Kızan Köyülüler Sandık Başına Gitmedi

Güncelleme:

Kütahya'da belde statüsünü kaybetmelerdini protesto eden köylüler, sandık başına gitmedi.

  Kütahya'nın Simav Kuşu köylüleri 30 Mart seçimlerinde sandığı gitmedi ve tek bir oy bile kullanmadı. Hal böyle olunca YSK muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi için 1 Haziran'da yeniden seçim yapılmasına karar verdi.

KÖYDEN SIFIR OY ÇIKTI

Kütahya Kuşu Beldesi'nin köye dönüşmesini proteste eden köylülerden hiç kimse 30 Mart'ta seçime katılmadı. Köyde kurulan dört sandıkta kayıtlı bin 648 seçmenin hiçbiri oy vermedi. Köylüler, nüfusu 2 binin altına düştüğü için belde statüsünü kaybetmelerini protesto amacıyla karar alıp oy kullanmadılar. Köyden sıfır oy çıktı.

1 HAZİRAN'DA DA SANDIĞA GİTMEZLERSE NE OLACAK?

Kuşulular, "Muhtar değil belediye başkanı seçmek istiyoruz" dediler ve ilginç protestoya imza attılar. Simav Kaymakamı ise seçim yapılana kadar okul müdürünü muhtar vekili olarak atadı. Okul müdürü vekaleten 1 Haziran'a kadar muhtarlık yapacak.

İLÇE SEÇİM KURULU YSK'YA SORDU

Simav İlçe Seçim Kurulu ise YSK'ya başvurup ne yapacağını sordu. YSK'da muhtar ve ihtiyar heyeti seçiminin 1 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verdi. Kuşu köyü sakinleri 1 Haziran'da da sandığa gitmezse son derece ilginç bir sivil itaatsizlik örneği ortaya çıkacak. Bu durumda YSK'nın yeni bir karar alması gerekecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kütahya Simav Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

VALAR MORGHULİSazizziza@hotmail.com:

İYİ YAPMIŞLAR

9
2
yanıtYanıtla
BÜYÜK BİRLİK ALPERENLERgidatek35@gmail.com:

ÖRGÜT OLANLARI GÖRÜNCE GELECEK İLE İLGİLİ ÇOK GÜZEL HAYALLER KURUYORUM.EMDİĞİNİZ SÜT HELALDİR.ALLAHA EMANET OLUN KÜTAHYALILAR...

6
0
yanıtYanıtla
abdil kayaabdilkaya2009@hotmail.com:

evladım atakan ve sedat sen hiç belediye otobüsüyle ilçe ye okula gittinmi yollar karla kapanınca geri dönüp sınavlara girememek gibi sıkıntı yaşadınmı dangalak dangalak konuşma öküz türkiyede çoğu ilçerden büyük bizim kasaba salak araştır ondan sonra yaz tbmm üç dönem millet vekili gönderiyor kuşu çok değerli öğretim görevlileri yetiştirdi kuşu kasabası

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title