Haberler

Kuşadası Türkiye Kent Konseyleri Platformu Kuşadası'nda Toplandı Türkiye Kent Konseyleri Platformu...

Türkiye Kent Konseyleri Platformu, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Grand Belish Hotel'de toplandı.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Grand Belish Hotel'de toplandı.

İki gün sürecek olan Türkiye Kent Konseyleri Platformu 11'inci Buluşması Dönem Başkanı Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, toplantıyı 43 yıl önce yaşanan 15-16 Haziran olayları ile Taksim Gezi Parkı direnişine ithaf ettiklerini söyledi.

Eski bakanlardan Murat Karayalçın da Gezi Parkı direnişlerinin 'Sık bakalım, sık bakalım, biber gazı sık bakalım. Kaskını çıkar, Copunu bırak, kim delikanlıymış gör bakalımö şeklindeki sloganını söyleyerek, 'Ben bu direnişi bir isyan çağrısı olarak değil, Türkiye'nin Kamusal alanlarına sahip çıkma çağrısı olarak görüyorum. Bu çağrıya katılıyorumö dedi. Gezi Parkı projesinin siyasi meşruiyeti olmadığını savunan Karayalçın, Kanal İstanbul, 3'üncü köprü ile 3'üncü havaalanı projelerinin de seçim yatırı olduğunu ileri sürerek şunları söyledi

'Kanal İstanbul, 3'üncü köprü ile 3'üncü havaalanı projelerinin siyasi meşruiyeti vardır. Ancak teknik ve vicdani meşruiyeti yoktur. Bir kentin anayasası, çevre düzeni planlarıdır. İstanbul'un anayasasını 500 teknik insan hazırladı. 2009 yılında İstanbul Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi. Meclis kentin doğu ve batı kesimlerine göre büyümesini öngördü. Bunu karar bağladı. Bunun nedeni İstanbul'un akciğeri ve su kaynaklarının kuzey-güney bölgelerinde olmasıdır.ö

Türkiye Kent Konseyleri Dönem Başkanı Levent Tuna da kent konseylerinin daha iyi bir çevre, yaşanabilir çağdaş kentler yaratmayı kendine amaç edindiğini söyleyek 'Bizlere düşen geçmiş kültür mirasimiza sahip çıkıp, günümüzün yaşanabilir, çağdaş kentlerini kurmak ve yaşatmaktır. Dönem başkanı olarak toplantıyı 43 yıl önce yaşanan 15-16 Haziran olayları ile Taksim Gezi Parkı direnişine ithaf ettiğimizi söylemek istiyorumö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kuşadası Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title