Haberler

Kuşadası Polisinden Hanutçuluk Alarmı

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü, turizmin kanayan yarası hanutçuluğun önlenmesi için Kuşadası’nda alarma geçti.

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü, turizmin kanayan yarası hanutçuluğun önlenmesi için Kuşadası'nda alarma geçti.

Yıllardır turistlerin en çok şikayet ettiği konuların başında gelen hanutçuluğu tamamen bitirmek için Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadası'nın turistik çarşılarında dükkan dükkan dolaşarak uyarıcı broşürler dağıttı. Batçıoğlu ve beraberindeki Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, ayrıca İngilizce olarak hazırladıkları broşürleri de turistlere vererek, tatilcilerden de destek istedi.

Hanutçuluğun turizme büyük zarar verdiğini belirten Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, beraberinde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri ile birlikte Kuşadası'nın ünlü turistik çarşılarında esnafa hem uyarıcı broşürler dağıttı, hem de birebir tüm esnafla konuşarak, hanutçuluk konusunda sorunun çözülmesi için destek istedi. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'nün İngilizce ve Türçe olarak hazırlanan "Hanutçuluk yapma, turizmi karalama" isimli broşürlerinde, "İlçemizin misafir salonu, turistlerinde misafir olduğunu unutma. Ticaret yaparken Türk Ticaret Kültürünü temsil ettiğini unutma. Turistleri, dolaysıyla da ülke turizmini olumsuz etkilediğini, alışveriş için fili yada sözlü hakaretler yaparak turistleri korkuttuğunu unutma. Alışverişte güven ve huzurun bozulduğunu, turizmde rakip olan başka ülke ve firmalara fırsat verdiğini, gönüllü yapılan alışverişin zorla yaptırılandan daha karlı olduğunu ve Türkiye imajına büyük darbe vurduğunu unutma " şeklinde uyarılar yer aldı. Broşürde ayrıca, hanutçuluğun Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu, Belediye Yasası, 4077 Sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası ile Kabahatler Kanunu'na göre suç olduğuna dikkat çekilip, ceza almamaları konusunda esnafa uyarılar yapıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ, " AMACIMIZ CEZA YAZMAK DEĞİL, ESNAFI UYARMAK VE HANUTÇULUĞU BİTİRMEK "

Hanutçuluk konusunda yaptığı çıkışla hem esnaftan, hem turizmcilerden hem de turistlerden büyük sempati gören Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, amaçlarının esnafa ceza yazmak olmadığını, sadece bu konuda gerekli uyarıları yaparak, hanutçuluğu sıfır noktasına getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Hanutçuluğun Türk turizmine büyük yara verdiğine dikkati çeken Emniyet Müdürü Batçıoğlu, " Gerek esnaf ve gerekse turistlere yönelik broşür dağıtıyoruz. Farkındalık yaratıp, duyarlılığı arttırmaya çalışıyoruz. Hem Kuşadası hemde ülke turizmine olumsuz etkileri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Hanutçuluk çok önemli sorun. Turistlere mal satmak için yapılan tüm zorlamaları hanutçuluk olarak yorumluyoruz. Tüm çalışmaları yapacağız. Önemli olan ceza yazmadan hanutçuluğu önlemek. Esnafımızın duyarlı olması gerekiyor. Amacımız işyerlerini kapatmak değil, ceza vermek değil, hanutçuluk konusunda esnafı duyarlı hale getirip, hanutçuluğu bitirmek "dedi.

7 İŞYERİ KAPATILDI, 1 TAKSİ FAALİYETTEN MEN EDİLDİ

Bu arada, turizm sezonunun başladığı Nisan ayından beri Kuşadası'nda hanutçulukla mücadele kapsamında daha sezonun başı olmasına rağmen turisti rahatsız ederek mal satmaya çalışmaktan dolayı 8 işlem yapıldığı ve 7 işyerinin 15'er kapatılıp, bir taksinin de 15 gün faaliyetten men edileceği açıklandı. Kuşadası'nda 2024 yılında da 22 işletmeye toplam 330 gün kapatma cezası verilmişti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuşadası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title