Haberler

Kuşadası'ndaki Sağanak

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde dün yaşanan selin ardından başlatılan temizlik ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde dün yaşanan selin ardından başlatılan temizlik ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Müdürlüğüne bağlı ekipler, Güzelçamlı Mahallesi'nde sele karşı bir yandan önlem alırken bir yandan da taşkının yaşandığı bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, Güzelçamlı Yaşlı Bakım Merkezi'nin zemin katları, revir ve yemekhanesinde oluşan çamur birikintilerini temizledi.

Bu arada merkezde bulunan tekerlekli ve akülü sandalyeler de zarar gördü. Yetkililer, zararın boyutunu belirlemeye çalıştıklarını kaydetti.

Durudere ile Ballıdere'nin taşması nedeniyle evleri ve araçları çamur altında kalan birçok vatandaş kendi çabalarıyla temizlik yapıyor.

"Dere yatağının temiz olmaması sıkıntı yarattı"

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalleden geçen derenin taşması sonucu su taşkını yaşandığını, bölgenin çamurla kaplandığını söyledi.

Ortada bir doğal afetin olmadığını anlatan Aksoy, "Olay tamamen derenin tıkanması ve yanlış yapılaşmadan kaynaklanan bir durum. Zamanında ilgili kurumlar DSİ ile iş birliği yapsaydı bu olumsuzluk hiçbir şekilde yaşanmazdı. Mahallede gelişi güzel menfezler yapılmış. Derenin taşmasıyla etraftaki araçlara ve zemin katlara çamur girmiş. Biz kaymakamlık olarak mağdur durumda olan ailelere elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Olay anlatıldığı gibi büyük bir felaket değil. Belediye ekipleri de temizlik çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Güzelçamlı Kuşadası Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title