Haberler

Kuşadası'ndaki Dev Atatürk Heykeline Onarım Yapılıyor

Kuşadası’nda Kesedağı tepesinde bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’in 12 metrelik dev heykelinin kaidesindeki mermerler yenilenip, anıtın bakımı yapılıyor.

Kuşadası'nda Kesedağı tepesinde bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'in 12 metrelik dev heykelinin kaidesindeki mermerler yenilenip, anıtın bakımı yapılıyor.

Engin Berberoğlu'nun belediye başkanlığı döneminde 1997 yılında inşa edilen 12 metre yüksekliğindeki heykelin kaidesi de 6 metre boyunda. Dev heykelin kaidesinin yıllar içinde yıpranmasının ve bazı bölümlerinin kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilmesinin yarattığı olumsuz görüntü yapılacak çalışma ile giderilecek.

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışma ile anıtın kaidesi granit-seramik mermerle kaplanacak. Kese dağı Projesi hayata geçirilinceye kadar ki süreç için, anıt etrafında peyzaj düzenlemesi de yapılacak. Özellikle yaz aylarında her gün yüzlerce kişinin fotoğraf çekmek ve Kuşadası'nı yüksekten izlemek için ziyaret ettiği Kese Dağında ki Atatürk anıtı, sezon öncesi tamamen yenilenmiş olacak. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı; "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin kaidesi iyice yıpranmış durumdaydı. Kaidenin mermerleri yer yer dökülmüş, üzerine sprey boyalar ile yazılar yazılmıştı. Yılların yorgunluğunu yaşayan kaideyi yenilemek için harekete geçtik. Ulu Önder'e yakışır bir kaide için arkadaşlarımız çalışmaya başladı. Kısa süre içerisinde kaide yenilenecek. Heykelin bakımı yapılacak. Son aşamasında da etrafında peyzaj düzenlemesi yapılacak" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kuşadası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title