Haberler

Kuşadası'nda Fırtına Yangına Neden Oldu

Güncelleme:

Kuşadası'nda Tansu Çiller'e ait çiftliğin önünde bulunan elektrik direğinden kopan kablo, 4 dönüm makilik ve zeytinlik alanın yanmasına neden oldu.

Kuşadası ilçesindeki fırtına nedeniyle, eski başbakanlardan Tansu Çiller'e ait çitfliğin önünde bulunan elektrik direğinden kopan kablo, 4 dönüm maki ve zeytinlik alanın yanmasına neden oldu.

İlçede gece saatlerinde etkili olan fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe merkezi ve çevre yolundaki tabelalar devrildi, evlerin balkon ve çatılarında hasar oluştu.

Fırtına sırasında Kirazlı Yolu üzerindeki çiftlikler vadisinde eski başbakanlardan Tansu Çiller'e ait Pelister Çiftliği önünde bulunan elektrik direğinden kopan kablo, makilik ve zeytinlik alanda yangın çıkmasına neden oldu.  Rüzgarın etkisiyle kısa sürede  büyüyen yangın nedeniyle Tansu Çiller ile birçok iş adamının çiftlikleri yanma tehlikesi geçirdi.

Kısa sürede büyüyen ve çiftlik evlerini tehdit eden yangına, orman işletmelerine ait arazözler, işçiler, Kuşadası, Aydın ve İzmir'den gelen itfaiye ekipleri müdahale etti.

Söndürülen yangında 4 dönüm zeytin ve makilik alanın zarar gördüğü bildirildi.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, belediye başkanı Özer Kayalı ile emniyet müdürü Mustafa Topal, çalışmaları yerinde inceledi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Tansu Çiller Kuşadası Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title