Haberler

Kuşadası'nda Bomba Paniği

Güncelleme:

Kuşadası'nda sahilde unutulan çanta ile ilgili bomba ihbarı, ilçede heyecanlı dakikalar yaşanmasına yol açtı.

Kuşadası'nda sahildeki meydanda unutulan çanta ile ilgili bomba ihbarı, ilçede heyecanlı dakikalar yaşanmasına yol açtı. Bomba imha uzmanı tarafından fünye ile patlatılan çantanın bomba olmadığı anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, sahildeki İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda rutin kontrol yapan Kuşadası Belediyesi zabıta ekipleri, bankların üzerinde sahipsiz bir çanta olduğunu fark edince, polise haber verdi. Şüpheli çantanın bomba olabileceği ve önlem alınmasını isteyen ihbarın ardından harekete geçen Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bomba imha uzmanları, İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda meydanı yaya trafiğine kapatarak önlem aldı. Tayfun Sürgen yönetimindeki minibüsü, İnönü Bulvarı üzerindeki Kaya Şavkay Meydanında kenara çekmesini istedi. Minibüsün meydanda park etmesinin ardından, Kuşadası polisi İnönü Bulvarı ile 50. Yıl caddesini yaya trafiğine kapatarak önlem aldı. Vatandaşların ve yerli-yabancı turistlerin meydandan uzaklaştırılmasının ardından özel kıyafetli bomba imha uzmanları şüpheli çantayı fünye ile patlattı. Giyim eşyaları çıkan çantanın bomba olmadığının anlaşılmasının ardından, çevredekiler rahat bir nefes alırken, meydan yeniden yaya trafiğine açıldı.

HIRSIZLIK ZANLILARINA OPERASYON

Bu arada, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Kuşadası'nda bir iş yerinden hırsızlık yaptıkları ve otomobille kaçtıkları ileri sürülen iki kişiyi takibe başladı. Polis kovalamaca sonrası 17 yaşındaki R.Ö. ile 22 yaşındaki Ş.B'yi kovalamaca sonrası yakaladı. Havaya ateş açılarak durdurulan otomobilde ele geçirilen ve gözaltına alınan hırsızlık zanlıları mahkemeye çıkarıldı ve tutuklanarak, cezaevine gönderildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Cem Kuşadası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title