Haberler

Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Geka Kalkınma Kurulu Üyesi Oldu

Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği, GEKA Kalkınma Kurulu üyeliğine kabul edildi.

Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği, GEKA Kalkınma Kurulu üyeliğine kabul edildi.

Türkiye'nin önemli Kalkınma ajanslarından biri olan ve Aydın-Denizli- Muğla illerinin kalkınması için yapılan projelere maddi ve teknik destek sağlayan kanunla kurulmuş Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın danışma ve karar organı niteliğinde olan ve üç ildeki toplam kamu, yerel ve STK ların oluşturduğu " GEKA Kalkınma Kurulu " asil üyeliğine kabul edildi.

11. Kalkınma Kurulu toplantısı bugün derneğimizin de iştiraki ile ADÜ Didim Meslek Yüksek Okulu Kongre Merkezinde kurul üyelerinin büyük çoğunluğu ile yapıldı. Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz 'in temsil ettiği ve 2015 yılı GEKA Proje çağrılarına yön verecek kararların teklif edilip, bölgemiz için çok yararlı yatırımlara yön verecek proje taslakları 4 ayrı çalışma grupları vasıtası ile tartışıldı ve konuşuldu. Bu gruplar ; " Çevre, Turizm, Üretim ve Sosyal gelişme " olarak belirlenmiştir. Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz, " Turizm çalışma grubunda" yer alacaklarını belirterek," Tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması, kültür hazinelerimizin tespiti ve kültür envanterlerinin her ilde yapıldıktan sonra GEKA'nın kuracağı bir merkezde toplanıp sektörün istifadesine sunulmasını ve turizmde koruma-kullanma dengesinin çok iyi ayarlanmasını ve kültürel yozlaşmaya yol açmamasını örneklerle katılımcılara sunuldu.Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Ticaret Odası'nın ardından Kuşadası'ndan 3. kuruluş olarak GEKA bünyesinde yer almaktan dolayı mutluyuz. Kuşadası'nın kültürü ve tarihi mirası ile ilgili projelerimizi yakında sizlere detaylı bir şekilde sunacağız" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Denizli Türkiye Muğla Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title