Haberler

Kuş Cennetinde Pelikan ve Flamingo Şöleni

Her yıl 260 türden 3 milyondan fazla göçmen kuşa ev sahipliği yapan Manyas Kuş Cenneti, şimdi de Kuzey Avrupa ülkelerinden, Afrika'ya göç eden pelikan sürüleri ile flamingoları ağırlıyor.

Her yıl 260 türden 3 milyondan fazla göçmen kuşa ev sahipliği yapan Manyas Kuş Cenneti, şimdi de Kuzey Avrupa ülkelerinden, Afrika'ya göç eden pelikan sürüleri ile flamingoları ağırlıyor. Manyas Kuş Cenneti'nde dinlenip beslenen bu kuşların sürüler halinde uçmaları görsel şölene dönüşüyor.

Ramsar Sözleşmesi Kapsamında tutulan ve Avrupa Konseyi tarafından A- Sınıfı diploma ile ödüllendirilen Manyas Kuş Cenneti, geçen mart ve nisan aylarında tepeli karabatak, külrengi balıkçıl, puhu, kukumav, kaşıkçı, saka ve peçeli baykuş gibi göçmen kuşları ağırladı. Kuluçkaya yatıp yavru yapan bu kuşları uğurlayan Manyas Kuş Cenneti, şimdide soğuk olan Kuzey Avrupa ülkelerinden, Afrika'ya göç eden pelikan sürüleri ile flamingoları ağırlıyor. Burada göç veren pelikanlar ile flamingolar hem dinleniyorlar, hem de Manyas Gölü'ndeki balıklar ile avlanıyorlar. İlerleyen günlerde Afrika'ya gitmek üzere Manyas Kuş Cenneti'nden ayrılacak olan bu kuşların sürüler halinde uçmaları görsel şova dönüşüyor. Bu görüntüyü izlemek isteyen hayvanseverler, Manyas Kuş Cenneti'ne gelip kullelerden dürbünlerle takip ediyor.

Manyas Kuş Cenneti görevlileri, göçmen kuşların bu görüntülerini izlemek için Türkiye'nin dört bir köşesinden insanların kuş cennetine geldiğini açıkladı. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title