Haberler

Kuş Cenneti Seyfe Gölünde Bahar Şenliği

Seyfe Gölü Kuş Cennetine dikkat çekmek ve Dünya Çevre günü nedeni ile Seyfe Gölü Tanıtım Merkezinde etkinlik düzenlendi.

Seyfe Gölü Kuş Cennetine dikkat çekmek ve Dünya Çevre günü nedeni ile Seyfe Gölü Tanıtım Merkezinde etkinlik düzenlendi.

Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner, kalabalık bir katılımın olduğu etkinliğin coşku içerisinde geçtiğini söyleyerek, çevreye ve doğaya ilgi duyan ve saygı gösteren insanlarımızın çokluğunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Çetiner, dünyadaki sınırlı miktardaki doğal ortamlar küresel ısınmanın etkisi ile iyice azalmaya başladı. Alınacak önlemlerle kötü etkenlerin azalacağına ve doğanın korunacağına inandığını belirtti.

Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Çetiner, "Seyfe Gölü Kuş Cenneti de doğal ortamlığı ve yöremize kattığı değerlerle önemli bir çevresel etkendir. Buranın korunması için yapılan çalışmalar var bizler bu çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürülmesini ve yanlışlıkların düzeltilmesini istiyoruz" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgede uygulanan ÇATAK Projesi devamı ettirilmeli ve teşvik alanı üç bölüme ayrılarak göle yakın yerlerde teşvik oranı artırılmalı,Seyfe Gölü Havzasında ki tarım alanlarında daha az su kullanımı sağlayacak ürün çeşidi teşvik edilmeli,Derin kuyulardan ( Malya ve Eski doğanlı ) alınan su miktarı kontrol altında tutularak, havzadaki su seviyesine göre su verilmeli,daha az su sarfiyatı ve daha fazla verim için vahşi sulama sisteminin yerine, damlama sulama sistemi tanıtılmalı ve teşvik edilmeli,kalaba - Seyfe Pompaj Sulama Projesi hızlandırılarak Seyfe Gölü civarına su verilmeli." - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seyfe Gölü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title