Haberler

Kuş Cenneti'nde Göç Zamanı

Bahar aylarında Manyas’taki Kuş Cenneti’ne gelen göçmen kuşlar, havaların soğumasıyla sıcak ülkelere göç etmeye başladı.

Bahar aylarında Manyas'taki Kuş Cenneti'ne gelen göçmen kuşlar, havaların soğumasıyla sıcak ülkelere göç etmeye başladı. Kuş Cenneti çevresinde çalışma yapan fotoğraf sanatçıları da göçmen kuşların o anlarını görüntüledi.

Flamingolar, pelikanlar, balıkçıllar, şahin, doğan, kartal gibi yırtıcı kuşlar Bursa'dan bölgeye giden Doğader Fotoğraf Kulubü üyeleri tarafından görüntülendi. Fotoğraf sanatçısı ve eğitmen Orhan Turhan önderliğinde Manyas Kuş Cennetine fotoğraf çekim gezisi düzenledi. Birbirinden ilginç karelerle tabi hayatı fotoğraflayan üyeler yeni güzellikleri de keşfettiler. Doğader fotoğraf eğitmeni Orhan Turhan, çevre kirliliği, sera gazları, atıklar, küresel mevsim değişiklikleri ile her geçen gün yaşam alanları zorlaşan kuş türlerinin yok olmaması için çalıştıklarını belirterek, "Objektiflerimizi bu güzelliklere çevirdik. Doğal güzelliklerin ve canlıların yok olmaması için dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz. Üyelerimize de çevre bilincini aşılamanın yanında fotoğraf sanatıyla ilgili bilgiler veriyoruz" dedi.

Nisan ayında Manyas'a gelen binlerce kuş, eylül ayı sonunda havaların soğumasıyla sıcak ülkelere göç ediyorlar. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Turhan Manyas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title