Haberler

Kuruyan Oltu Çayı'na Şiir Yazdı

Erzurum'un Oltu ilçesinden geçen ve ilçenin adını taşıyan çay, kavurucu sıcaklar nedeniyle kuruma noktasına geldi.

Erzurum'un Oltu ilçesinden geçen ve ilçenin adını taşıyan çay, kavurucu sıcaklar nedeniyle kuruma noktasına geldi. Oltu çayının ilk kez susuz kalması üzerine şair Cevat Vural yazdığı 'Oltu çayına ağıt' şiiriyle küresel ısınmaya dikkat çekti. Şair Vural, "Yılın 12 ayı gürül gürül akan çayın şimdi dibini görüyoruz. Üzüntümden ben de bir şiir yazdım" dedi.

Çoruh Nehrinin kolu Oltu çayındaki su seviyesi kuraklık nedeniyle dibe vurdu. İlçe merkezinden geçen ve bir zamanlar yatağına sığmayan hatta zaman zaman taşan Oltu çayının debisindeki azalma, şair Cevat Vural tarafından şiirleştirildi. Yılın 12 ayı gürül gürül akan ve bugünlerde sesi çıkmayan Oltu çayının bu haline çok üzüldüğünü söyleyen Cevat Vural, 'Oltu Çayına Ağıt' şiirinde, yaşanan kuraklığı şu dizelerle anlattı:

"Öyle bir oltu çayı var idi / Sıcaklık yüzünden Oltu Çayı kurudu / Bütün vatandaşın umudu hep suya düştü / Bizlere yardım eyle Allah'ım/ Küresel ısınma bunun cezası / Sadık kula zulüm etmez Mevlası / Yeryüzüne yağsın rahmet deryası / Kaldırın Yaradan'a ellerin millet. " - Erzurum / Oltu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title