Haberler

Kurumsal Yönetim ve Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Semineri

Güncelleme:

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, "Bizim KOBİ'lerimiz de böyle büyüsünler, dünya yarışında ülkemizi iyi bir şekilde temsil etsinler." dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Bizim KOBİ'lerimiz de böyle büyüsünler, dünya yarışında ülkemizi iyi bir şekilde temsil etsinler" dedi.

ASO ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği işbirliği ile Avrupa KOBİ Haftası etkinliği kapsamında düzenlenen 'Kurumsal Yönetim ve Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma' semineri ASO'da gerçekleşti. Her şirketin önce KOBİ, daha sonra büyük işletme olmayı hedefleyerek ticari hayata başladığını kaydeden Özdebir, "Google ufak bir garajda başladı, bugün dünya markası global bir şirket haline geldi. iPhone da aynı şekilde, Steve Jobs ve arkadaşlarının bir odada başlatmış oldukları şirket ama bugün değeri neredeyse Türkiye'nin GSMH'nın yarısı kadar. Gönlümüz ister ki, bizim KOBİ'lerimiz de böyle büyüsünler, dünya yarışında ülkemizi iyi bir şekilde temsil etsinler" şeklinde konuştu.

KOBİ'lerin sorunları aşabilmeleri için organizasyon yapısının kurulması gerektiğine dikkat çeken Özdebir, firma içindeki kişilerin rollerinin birbiri ile çatışmayacak şekilde tayin edilmesinin de önemli olduğunu kaydetti.

International Finance Corporation (IFC) Avrupa ve Orta Asya Finansal Kurumlar Grubu'nda Kıdemli Yatırım Uzmanı Kudret Akgün ise, geçen yıl yaklaşık 22 milyar dolar yatırım yaptıklarını ifade ederek, "Türkiye bizim için çok önemli, geçen yıl 23 projeye toplam 1,3 milyar dolar yatırım yaptık. IFC'nin yatırım yaptığı ülkeler sırasında Hindistan'dan sonra 2. sırada. Bildiğiniz gibi Türkiye'nin son 10 yıl içindeki hızlı büyümesi ve kalkınması küresel ekonomideki başarı hikayelerinden birisi, küresel portföyde de en fazla risk aldığımız 2. ülke" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title