Haberler

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu'na Doğru

Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan, 2011 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 12-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu'nun Bursa etabının hazırlıklarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan, 2011 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 12-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu'nun Bursa etabının hazırlıklarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü VIP Salonu'nda, vali yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin başkanlığındaki toplantıda, tur güzergahında yer alan İznik, Gemlik, Mudanya, Bursa il merkezi ve Karacabey ilçelerinin yerel yönetim temsilcileri ile çeşitli kamu kurum ve kuruluş yetkilileri hazır bulundu.

Toplantıda, Yenişehir'den başlayıp İznik, Gemlik, Mudanya, Bursa il merkezi ve Karacabey'i kapsayan Bursa etabında sporcuların konaklama, gıda ve içecek ihtiyaçlarının karşılanması, il ve ilçe güzergahlarında güvenlik ve sağlık tedbirlerinin alınması, yerel yönetimler ile ilgili kamu kurum ve kuruluşların hazırlıklarını bir an önce tamamlaması yönünde karar çıktı.

Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nin yapılacağı Söğüt'ten başlayacak tura, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale'den 100, diğer illerden 50 olmak üzere 150 bisikletçi katılacak.

Osmanlı Devleti'nin kuruluş ve yükselişine ev sahipliği yapan Söğüt, Domaniç, Bilecik, Bursa ve İznik ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Çanakkale'yi kapsayan turda 500 kilometre pedal çevrilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Çanakkale Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title