Haberler

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu Çanakkale'de Son Buldu

Güncelleme:

Bilecik'in Söğüt ilçesinden yola çıkan 150 bisikletçi, 'Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu' kapsamında 520 kilometre pedal çevirerek Çanakkale'ye ulaştı.

Bilecik'in Söğüt İlçesi'nden yola çıkan 150 bisikletçi, 'Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu' kapsamında 520 kilometre pedal çevirerek Çanakkale'ye ulaştı. Bisiklet turunun sona ermesinin ardından Çimenlik Kalesi'nde kapanış töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale valiliklerinin de katkıda da bulunduğu 'Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu'nun bu yıl üçüncüsü yapıldı. 14 Eylül'de Bilecik'in Söğüt İlçesi'nden yola çıkan bisikletçiler, Bursa ve Balıkesir güzergahını izleyerek dört gün sonunda 520 kilometrelik maratonu tamamladı, Çanakkale'ye ulaştı.

Bisiklet turunun sona ermesiyle Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı'nın bünyesinde barındırdığı Çimenlik Kalesi'nde kapanış töreni gerçekleştirildi. Törene bisikletçilerin yanı sıra Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Bilecik'ten getirilen toprak, bisikletçiler tarafından Vali Yardımcısı Dağ'a teslim edildi. Bisikletçiler, tören sonunda TCG Nusret gemisi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bilecik Söğüt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title