Haberler

Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Türbenin Ziyaret Görüntüsü Tören alanı görüntüsü Yavuz Bahadıroğlu'nun konuşması Kredi ve Yurtlar Kurumu Eğitim Daire Başkanı Oktay Mahşer'in açıklaması "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi" Proje kapsamında, 81 ilden öğrencilerin katıldığı gezi, Kütahya'nın Domaniç ilçesindeki Hayme Ana Türbesi'nden başladı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında, 81 ilden öğrencilerin katıldığı "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi", Kütahya'nın Domaniç ilçesindeki Hayme Ana Türbesi'nden başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Türbenin Ziyaret Görüntüsü

Tören alanı görüntüsü

Yavuz Bahadıroğlu'nun konuşması

Kredi ve Yurtlar Kurumu Eğitim Daire Başkanı Oktay Mahşer'in açıklaması "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi"

Proje kapsamında, 81 ilden öğrencilerin katıldığı gezi, Kütahya'nın Domaniç ilçesindeki Hayme Ana Türbesi'nden başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında, 81 ilden öğrencilerin katıldığı "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi", Kütahya'nın Domaniç ilçesindeki Hayme Ana Türbesi'nden başladı.

Gençlerin tarih ve medeniyet mirasıyla buluşturulması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının artırılması amacıyla, yaklaşık bin öğrencinin katıldığı gezi programında, Osmanlı'nın kurulduğu topraklar olan Domaniç, Bilecik, Söğüt ve Bursa'nın yanı sıra bir destana tanıklık eden Çanakkale gezilecek.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin büyükannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi olan Hayme Ana'nın Çarşamba köyündeki kabrinin ziyaretiyle geziye başlayan öğrencilere, türbenin önünde Hayme Ana ve Osmanlı'nın Domaniç'te kuruluşu anlatıldı. Burada öğrencilere Kütahya Evliya Çelebi Mehter Takımı bir gösteri sundu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Eğitim Daire Başkanı Oktay Mahşer, AA muhabirine, öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel gelişimlerine katkı sağlamak için gezi planladıklarını belirtti.

Mahşer, önemli bir konsept program için burada olduklarını ifade ederek, "Bir gezi faaliyeti bu, bir günde bin yıl tarih ve medeniyet gezimiz var. İlk olarak bu gezilerimizi Domaniç'ten başlatıyoruz. Buradan Söğüt'e geçeceğiz. Söğüt'ten Bilecik'e arkasından Bursa'ya ve yarın da Çanakkale'de olacağız." dedi.

Geziye katılan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu da bu geziyle ilk defa gençlerin ruhuna ve beynine hitap edildiğini söyledi.

Bahadıroğlu, tarihin, Türk'ün tarihi olduğu kadar Kürt, Laz, Çerkez, Abaza, Arap ve Acem'in de tarihi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Burası, devlet tohumunu ektiğimiz topraklar. Devlet ektiğimiz topraklarda yürek seferindeyiz. İstanbul'un fethi burada planlandı. Devlet tohumu toprağı burada düştü. Eğer bir Çanakkale zaferi varsa, bunun içinden de Domaniç geçiyor. Onun içinde ise Hayme Ana var. Türk tarihinde bir kadın için özel olarak yapılmış tek kişinin tek kadının yattığı tek türbedir. Çünkü Hayme Ana devlet çekirdeğini yıllar boyu ruhunda ve yüreğinde yeşertmiş, bu topraklara ekmiş kadının adıdır. Hayme Ana devletin çekirdeğini yüreğinde taşıyan kadındı. 'Ertuğrul, ileriye geçeceğiz, deryayı geçeceğiz ve devlet olacağız' dedi. Derya dediği denizdi. Deniz dediği Ertuğrul'un boğazıydı. Boğaz dediği İstanbul Boğazı idi. 19 yaşındaki bir genç daha aşirete bey olmamış. Boğazı geçip İstanbul'u fethetme tasavvufunu seslendiriyordu."

Hayme Ana Türbesi'nde başlayan gezinin, Hamidiye Külliyesi, Ertuğrul Gazi Müzesi, Şeyh Edebali Türbesi, Emir Sultan Camii, Yeşil Cami, Ulu Cami, Orhan ve Osman Gazi Türbeleri, Kilitbahir Kalesi, Merkez Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Seddül Bahir Kalesi, Yahya Çavuş Şehitliği, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı'nı kapsadığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yurtlar Kurumu Çanakkale Domaniç Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title