Haberler

Kürtün Baraj Gölüne Sürüklenen İşçinin Kaybolması

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, menfez çalışması sırasında sürüklenerek kaybolan Ekrem Şayık'ın cansız bedeninin Kürtün Baraj Gölü'nde bulunduğunu bildirdi.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, menfez çalışması sırasında sürüklenerek kaybolan Ekrem Şayık'ın cansız bedeninin Kürtün Baraj Gölü'nde bulunduğunu bildirdi.

Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesinde 10 Şubat'ta, Süme Deresi üzerinde tıkanan menfezin açılması için çalışma başlatıldığını belirterek, özel bir şirkete ait iş makinesiyle çalışmayı yürüten Ekrem Şayık'ın (27) menfezin açılması sonucu aniden gelen suya kapılarak Süme Deresi'nin birleştiği Harşit Çayı üzerine kurulu Kürtün Baraj Gölü'ne sürüklenerek kaybolduğunu anımsattı.

Kayıp işçinin bulunabilmesi için 25 dalgıç ile sürdürülen çalışmaların sonuç verdiğini ifade eden Yavuz, şöyle devam etti:

"Dün akşam ara verilen çalışmalara bugün sabah saatlerinde yeniden başladı. Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Arama ve Kurtarma ekiplerinin yanı sıra Erzurum, Samsun, Gümüşhane ve Rize'den gelen afet ve acil durum müdürlükleri personelinin ortak çalışması sonucunda kayıp olan vatandaşımızın cesedine Kürtün Baraj Gölü'nde ulaşıldı."

Vali Yavuz, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek Şayık'ın cenazesinin daha sonra Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyünde defnedileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Özkürtün Kürtün Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title