Haberler

Kurtulmuş: "Yeni Sivil Bir Anayasa Yapılması Zaruridir"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini ve bu dönemde yeni bir Anayasa’ya ihtiyaç olduğunu belirterek, "Devlet millet bütünleşmesini sağlayan sivil demokratik bir Anayasa’yı inşallah yapacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini ve bu dönemde yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç olduğunu belirterek, "Devlet millet bütünleşmesini sağlayan sivil demokratik bir Anayasa'yı inşallah yapacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, açılış ve bir dizi ziyaret için geldiği Ordu'da sivil toplum kuruluş temsilcileri ile yemekte bir araya geldi. Ünye Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğu, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen yemekte konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini ve bu dönemde yeni sivil bir Anayasa'ya ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Milletin yeni bir Anayasa beklentisi içinde olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Yeni dönemin adı bir reform dönemi olmasıdır. Ekonomik ve siyasi reformlarımızı tamamlayacağız, Türkiye inşallah yeni bir Anayasa ile yeni Türkiye'nin gerekliliklerini yerine getirecektir. Devlet millet bütünleşmesini sağlayan sivil demokratik bir Anayasa'yı inşallah yapacağız. 1 Kasım'da millet oy verirken sadece AK Parti'ye değil, bu parlamentoya seçip gönderdiği insanlardan da yeni bir Anayasa beklentisini ortaya koydu" diye konuştu.

"BÜTÜN PARTİLER ETEKLERİNDEKİ TAŞI DÖKECEK"

Yeni sivil bir Anayasa'nın zaruri olduğunu aktaran Kurtulmuş, AK Parti olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. Bütün partilerin bu yönde çalışması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, "12 Eylül'ün getirmiş olduğu bu sistem bu Anayasa bu felsefe değişmeden Türkiye'de tam manasıyla devlet millet kaynaşması olmaz. 1982 Anayasası asla millet egemen olsun diye yazılmamıştır. Devlet, millet adına bütün işleri görsün diye yapılmıştır. Anayasa'nın önemli maddelerinden birisi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diye başlar ama hemen arkasından 'bu böyledir ama bu egemenlik anayasal kurumlar eli ile kullanılır' der. Bunun Türkçesi şudur: 'Bakmayın ortaya sandık koyduğumuza, ortaya bu sandığı koyuyoruz ama sandıktan ne çıkarsa çıksın işin sahibi biziz, işin sahibi cunta, işin sahibi cuntacı mantık' demektir. Bu bağlamda yeni sivil bir Anayasa yapılması zaruridir. Bunun için elbirliği ile çalışacağız. Bütün partiler eteklerindeki taşları dökecek kim ne biliyorsa milletin istediği istikamette yeni Türkiye'nin gerekleri neyse bunu yerine getirecek ve ortaya bu görüşleri koyacak. Biz AK Parti olarak asla bir ön yargı, peşin hükümde değiliz. Kırmızı çizgiler çizmeyiz" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş AK Parti Türkiye Ordu Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title