Haberler

Kurtulmuş: 'Türkiye'nin Daeş Terör Örgütünden Petrol Aldığı Açık Bir Zırvadır'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Rusya ile Türkiye arasındaki uçak krizinin daha fazla devam etmesini istemediklerini belirterek, "Maalesef zaman içerisinde Rusya'dan arka arkaya çok yüksek dozda bazı açıklamalar geldi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Rusya ile Türkiye arasındaki uçak krizinin daha fazla devam etmesini istemediklerini belirterek, "Maalesef zaman içerisinde Rusya'dan arka arkaya çok yüksek dozda bazı açıklamalar geldi. Onlardan birisi de Türkiye'nin DAEŞ terör örgütünden petrol aldığı zırvasıydı. Açık söylüyorum; bu açık bir zırvadır" dedi.

Ordu'da bulunan Kurtulmuş AK Parti İl Teşkilatı tarafından parti konferans salonunda düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Terör ve Rusya ile Türkiye arasındaki uçak krizine değinen Numan Kurtulmuş, Suriye'de bulunan ülkeleri de eleştirdi. Irak halkının daveti üzerine Türk askerinin Musul'a eğitim amaçlı gittiğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle dedi:

"Türkiye olarak diyoruz ki; 'Allah aşkına filanca ülkenin ta bilmem kaç kilometre öteden gelip Suriye'de ne işi var? Dünyanın başka bir bölgesindeki gücün Suriye'deki varlığının sebebi nedir? DAEŞ terör örgütüne karşı Irak merkezi hükümeti ve Irak'taki Kürdistan yerel yönetiminin yetkililerini ve daha önemlisi dönemin Musul valisinin 'Gelin bizi eğitin' daveti üzerine oraya gittiğimizde 'Türkiye orada ne işi var?' diyenlere sormak hakkımız değil mi? Türkiye; orada kardeşimiz, komşumuz olan Irak halkının daveti üzerine oradadır. DAEŞ terör örgütüne karşı Musul'un korunmasında hareket eden Musul ulusal muhafızını eğitmek için oradadır. Bilmem kaç kilometre öteden gelenler acaba hangi davet üzerine oradadır? Bu ülkeler niçin Suriye'de, Irak'ta ne arıyorlar?"

Suriye'deki karışıklık üzerinden Türkiye'ye gözdağı verilmeye çalışıldığını, Türkiye'nin bu coğrafyada kilit taşı vazifesini görmeye devam edeceğini anlatan Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Çok açık söylüyorum; oynanan senaryo bu coğrafyanın daha fazla kanayan bir yara haline gelmesini sağlıyor. Suriye'deki bu karışıklık üzerinden Türkiye'ye gözdağı verilmeye, bir taraftan da ülke içerisinde terör örgütleri harekete geçirilerek Türkiye'ye gözdağı verilmeye çalışılıyor. Ne yaparsanız yapın Türkiye bu bölgenin kilit taşıdır. Bütün taşları koyarsınız taşların ortasında bir de kilit taşı vardır. O kilit taşı aldığınız zaman sütun düşer, dökülüp dağılır. Türkiye bu coğrafyanın kilit taşıdır. Ne yaparsanız yapın bu kilit taşı kilit taşı vazifesini görecek, güçlü olarak varlığını sürdürecek, daha da güçlenecek ve bölgeyi bu sorunlardan kurtaracak."

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizine de değinen Numan Kurtulmuş, Rusya ile bu krizin daha fazla devam etmesini istemediklerini vurgularken şöyle devam etti:

"Krizi tırmandıracak taraf olmayacağımızı ifade ettik. Ama malesef zaman içerisinde Rusya'dan arka arkaya çok yüksek dozda bazı açıklamalar geldi. Onlardan birisi de Türkiye'nin DAEŞ terör örgütünden petrol aldığı zırvasıydı. Açık söylüyorum; bu açık bir zırvadır. Asla kabul edilemez, zaten uluslararası camiada da hiçbir karşılığı olmamış, söylenmiş, kullanılmış çöp tenekesine atılmış bir söz olarak kalmıştır. Rusya ile komşumuz, stratejik dostumuz, müttefikimiz Rusya ile ticari alanda ilişkilerimiz olan bu ilişkilerin en kısa zamanda normale döneceğini düşünüyoruz. İnşallah böyle olmasını ümit ediyoruz. Bir taraftan temenniyle hareket ederken diğer taraftanda teyakkuz halinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Yani ekonomide Ruslar tedbir alırsa ne olur? Bunların en detayına kadar çalıştık. Gerekli adımlarımızı atar biz de tedbirlerimizi alırız. Başka alanlarda gerekiyorsa o tedbirleri de alırız. İnşallah bu tedbirleri almaya gerek kalmaz. Ama biz teyakkuz halinde her türlü tedbiri alarak bu milletin hakkını, hukukunu korumaya, bu ülkenin egemenliğini korumaya kararlı bir hükümet olarak Allah'ın izniyle bütün tedbirlerimizi aldık, almaya devam ediyoruz."

"TÜRKİYE, TERÖRE TESLİM OLMAYACAK"

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı yerleşim birimlerinde kazılan hendeklere ve camilerin yakılıp tahrip edilmesine de sert tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini anlattı. Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Nasıl oluyor da o hendekleri kazıyorlar? O hendekleri kazdıklarında sadece asker polis onlarla muhatap olmuyor. Sur'da, Silopi'de, Nusaybin'de yaşanan Kürt kardeşim de onlardan nasibini alıyor, onlar da terörün ortaya koyduğu atmosferin içinde kalıyor. Görüyorsunuz orada yaşayan insanlarımıza hayatı zindan ettiler. Hendekleri kazıyorlar yetmiyor, insanları öldürüyorlar yetmiyor o bölgenin belki 20 yıl geriye gitmesine sebep oluyorlar. Yetmiyor hınçlarını o bölgedeki insanların tarihi eserlerinden, kültürünü, kimliğini yansıtan eserlerden alıyorlar. Sur'daki Kurşunlu camii ya da Fatih Paşa camii. Böylesine birşey olmaz, bu kabul edilemez. Bu toprakların her bir zerresini vatan olarak bilmiş olan Kürt kardeşlerimizde bundan son derece rahatsızlık duyuyor. Boşuna heveslenmesinler Türkiye teröre teslim olmayacak. Allah'ın izniyle bu memleketin her sokağı, her caddesi her ilçesi, her ovası terörden temizlenene kadar bu mücadele devam edecek."

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, basına kapalı devam eden toplantı ardından karayolu ile Gülyalı İlçesi'ne giderek burada Ordu Üniversitesi Gülyalı Meslek Yüksekokulu temel atma törenine katıldı. - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Türkiye Suriye Musul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title