Haberler

Kurtulmuş'tan Halep'teki Cami Saldırısı Tepki: Bu İnsanlık Suçudur (3)

KURTULMUŞ'TAN 1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ AÇIKLAMASIBaşbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla temeli atılacak 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KURTULMUŞ'TAN 1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla temeli atılacak 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bir dizi ziyaret için Çanakkale'de bulunan Kurtulmuş, köprünün temelinin atılacağı Asya yakasındaki Lapseki İlçesi Şekerkaya mevkiinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı. Brifingin ardından temel atma töreninin gerçekleştireceği bölgede gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye'nin önemli yüz akı projelerinden biri olan Çanakkale 1915 Köprüsü inşaatının temelini yarın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız burada 18 Mart törenlerine denk gelecek şekilde atacak. Biz de tören alanını arkadaşlarımızla beraber dolaştık. Bütün hazırlıklar tamamlanmış" dedi.

'YARIN HEPİMİZ TARİHE TANIKLIK ETMİŞ OLACAĞIZ'

1915 Çanakkale Köprüsü yatırımının sadece ulaşım projesi olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Aslında bütün Marmara'yı hareketlendirecek. İstanbul'un üzerindeki o nüfus yükünü ciddi bir şekilde buralara kaydıracak. Bölgesel kalkınmayı sağlayacak olan önemli bir projedir. Ayrıca Türkiye'nin yurtdışından gelecek olan gurbetçi vatandaşlarımızın da rahatlıkla bu köprüyü kullanarak Ege ve Akdeniz'e inmesini sağlayacak olan bir projedir. Bütün Marmara'ya hareketlilik getirecek. Türkiye'nin ekonomisine büyük bir canlılık getirecek. Özellikle böyle bir dönemde temel atma töreninin yapılacak olması Türkiye'nin gücünü göstermesi bakımından da son derece önemlidir, son derece değerlidir. İnşallah planlanan süre içerisinde de köprü açılmış olacak. Bu güzel projenin temel atılmasında yarın hepimiz tarihe inşallah tanıklık etmiş olacağız" diye konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma töreni ile yeni Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, ekonomik, siyasi istikrar içerisinde büyüyen Türkiye'yi istemeyenlere de en güzel cevabı vermiş olacaklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, "Birlik ve bütünlük içerisinde milletimizi bütün imkanlarını seferber ederek iyi, güçlü şekilde yöneterek güçlü bir Türkiye oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu temel atma töreni ile birlikte Allah'ın izniyle Türkiye'nin kalkınmasında önemli bir adımı da atmış olacağız" dedi.

Burak GEZEN - Mustafa SUİÇMEZ - Orhan AKTUĞ/ÇANAKKALE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Köprüsü Binali Yıldırım Numan kurtulmuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title