Haberler

Kurtulmuş, Kosova Başbakanı Mustafa ile Bir Araya Geldi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un, Kosova Başbakanı İsa Mustafa ile görüşmesi Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Priştine'de: "Türkiye'nin gücü arttıkça, içeride güçlü, dirliğini birliğini sağlamış, ekonomik, siyasi istikrarını sağlamış, imkanlarını genişletmiş, bakış açısını kuvvetlendirmiş, kökü mazide olan bir ati peşinde koşan Türkiye oldukça inşallah Türkiye'nin Balkanlar'a, Orta Asya'ya, Arap dünyasına, Afrika'ya yaptığı hizmetler artacaktır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un, Kosova Başbakanı İsa Mustafa ile görüşmesi Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Priştine'de:

" Türkiye'nin gücü arttıkça, içeride güçlü, dirliğini birliğini sağlamış, ekonomik, siyasi istikrarını sağlamış, imkanlarını genişletmiş, bakış açısını kuvvetlendirmiş, kökü mazide olan bir ati peşinde koşan Türkiye oldukça inşallah Türkiye'nin Balkanlar'a, Orta Asya'ya, Arap dünyasına, Afrika'ya yaptığı hizmetler artacaktır. Türkiye her yerde var olacak"

"Bu varlığını da oralardaki halklarla olan kardeşlik, dostluk ilişkisi üzerine bina edecektir. Türkiye güçlendikçe dünyanın dört bir tarafında daha kuvvetli olmaya, dostlarıyla, kardeşleriyle yan yana durmaya devam edecektir."

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin gücü arttıkça, içeride güçlü, dirliğini birliğini sağlamış, ekonomik, siyasi istikrarını sağlamış, imkanlarını genişletmiş, bakış açısını kuvvetlendirmiş, kökü mazide olan bir ati peşinde koşan Türkiye oldukça inşallah Türkiye'nin Balkanlar'a, Orta Asya'ya, Arap dünyasına, Afrika'ya yaptığı hizmetler artacaktır. Türkiye her yerde var olacak." dedi.

Kurtulmuş, Kosova Başbakanı İsa Mustafa ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Başbakanlıktaki görüşme, görüntü ve fotoğraf alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşti.

Kurtulmuş, Başbakanlık çıkışında bina önünde gazetecilere yaptığı açıklamada Başbakan Mustafa ile Türkiye ve Kosova arasındaki ilişkinin geldiği noktayı ve bundan sonraki ortak projelerin neler olabileceğinin ele alındığını söyledi.

Türkiye'nin, Kosova'nın ekonomik, kültürel kalkınmasına sunabileceği katkılar, özellikle ikili ticaret hacminin artırılması için yapılacak çalışmaların da üzerinde durulduğunu aktaran Kurtulmuş, Mustafa'yı da Türkiye'ye davet ettiklerini söyledi.

Prizren'deki başkonsolosluğun bayrak çekme törenine de kendisini davet ettiklerini dile getiren Kurtulmuş, Prizren'deki ilk ve tek başkonsolosluğun Türkiye'ye ait olduğunu vurguladı.

"Türkiye'deki vizyon değişikliğinin açık bir göstergesidir"

Türkiye'nin Balkanlar'daki atılımlarının hatırlatılması ve bu gelişmelere ilişkin değerlendirilmesinin sorulması üzerine Kurtulmuş, "Çok şükür bu durum Türkiye'nin hem ekonomik siyasi istikrarıyla ilgili hem de Türkiye'deki vizyon değişikliğinin açık bir göstergesidir. Türkiye'nin, Afrika gibi dünyanın başka yerlerine de yönelişi bu anlamda ülkemizdeki ekonomik, siyasi istikrarı, vizyon değişikliği ve yeni Türkiye perspektifi ile izah edilecek bir şeydir." diye konuştu.

Türkiye'nin eskiden daha çok içine kapalı bir ülke olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şimdi ise Balkanlar'da, Orta Asya'da, Afrika'da Türkiye'nin tarihi, kültürel bağlantıları olan kardeşleri, dostlarının bulunduğunu ifade etti.

600'e yakın proje

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, TİKA'nın sadece Kosova'da 600'e yakın projesinin bulunduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Bu projeler vasıtasıyla Türkiye, buradaki kardeşlerimizin meselelerine yakinen sahip çıktığını aslında ifade etmiş oluyor. Yıkılmış, harap olmuş, ortadan kalkmış, silinmeye yüz tutmuş olan bu kültürel mirasımızı bir taraftan da canlandırıyoruz. Hem ecdadın izini sürüyoruz hem de buradaki dostlarımız, Kosova'daki Arnavut ve Türk kardeşlerimizle birlikte onların ekonomik kalkınmasına verdiğimiz desteklerle de bir ortak gelecek inşa ediyoruz. Türkiye'nin gücü arttıkça, içeride güçlü, dirliğini birliğini sağlamış, ekonomik-siyasi istikrarını sağlamış, imkanlarını genişletmiş, bakış açısını kuvvetlendirmiş, kökü mazide olan bir ati peşinde koşan Türkiye oldukça inşallah Türkiye'nin Balkanlar'a, Orta Asya'ya, Arap dünyasına, Afrika'ya yaptığı hizmetler artacaktır. Türkiye her yerde var olacak. Bu varlığını da oralardaki halklarla olan kardeşlik, dostluk ilişkisi üzerine bina edecektir. Türkiye güçlendikçe dünyanın dört bir tarafında daha kuvvetli olmaya dostlarıyla kardeşleriyle yan yana durmaya devam edecektir."

Kaynak: AA / Güncel

İsa Mustafa Türkiye Afrika Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title