Haberler

Kurtulmuş: "İlk Olarak Gap Ele Alındı"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklamaları Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: (1)

"GAP bizim gençlik yıllarımızdan itibaren önemli projelerden birisi olarak görülen projedir. Sadece ekonomik tarafı değil sosyal kültürel tarafı olan bir projedir. Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki örnek projelerden birisidir. Bu projenin aşağı yukarı son noktaya gelmiş olması Türkiye için sevindiricidir"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "GAP bizim gençlik yıllarımızdan itibaren önemli projelerden birisi olarak görülen projedir. Sadece ekonomik tarafı değil sosyal kültürel tarafı olan bir projedir. Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki örnek projelerden birisidir. Bu projenin aşağı yukarı son noktaya gelmiş olması Türkiye için sevindiricidir" dedi

Kurtulmuş, GAP Tarımsal Eğitim Merkezi'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

64. Hükümet olarak ilk kez Ankara dışında gerçekleştirdikleri Bakanlar Kurulu'nu hep birlikte idrak ettiklerini aktaran Kurtulmuş, imkan olduğu takdirde belli periyotlarla, 3-4 aylık sürede, ülkenin farklı şehirlerinde Bakanlar Kurulu'nu yapmalarının mümkün olacağını söyledi.

Bakanlar Kurulu'nun Şanlıurfa'da yapılmasının kent açısından çok önemli olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, düşmana karşı canlarıyla kanlarıyla mücadele eden tüm şehitleri ve meşhur 12'leri hayırla yad etti.

Kurtulmuş, hükümetin kente büyük bir hediyeyle geldiğini, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın gayretleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa sürede onaylamasıyla ve tam ittifakla 1984 yılında "şanlı" unvanını alan Urfa'ya, 2016 yılında da İstiklal Madalyası'nın verildiğini dile getirdi.

Şanlıurfa'nın çok hak ettiği ve gecikmiş bir ödülle taltif edildiğini anımsatan Kurtulmuş, geç kalmış olan ödülün 64. Hükümet tarafından verilmesinin de kendileri için büyük bir onur olduğunu aktardı.

Şanlıurfa'nın bir inanç ve tevhit şehri olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Şanlıurfa her tarafında evliyalarıyla peygamber şehri olan, her tarafında maneviyat kokan bir şehir. Bu şehirden büyük bir manevi haz aldığımızı ifade etmek isterim. Burası bir inanç ve tevhit şehri olduğu kadar aynı zamanda bir medeniyet şehri. Göbeklitepe ile Harran'ı ve Balıklıgöl'ü ile onlara turistik yeriyle fevkalade önemli bir medeniyet ve turizm şehri Şanlıurfa. Bu anlamda da Anadolu'nun bütün çevresine, herkese bu medeniyeti ışıl ışıl yayan bir şehir" diye konuştu.

"İlk olarak GAP ele alındı"

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nda ilk olarak Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) ele alındığını, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve ilgili bakanların bu konuda sunum yaptığını dile getirdi.

GAP'ın toprak, su ve insan kaynaklarının entegre, sosyo ekonomik ve sürdürülebilir bir şekilde ele alındığı bölgesel bir kalkınma planı olduğunu anlatan Kurtulmuş, "GAP bizim gençlik yıllarımızdan itibaren önemli projelerden birisi olarak görülen projedir. Sadece ekonomik tarafı değil sosyal, kültürel tarafı olan bir projedir. Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki örnek projelerden birisidir. Bu projenin aşağı yukarı son noktaya gelmiş olması Türkiye için sevindiricidir. Sulama ve enerji yatırımlarının eş zamanlı olarak devam ettiğini, bunda da sona gelindiğini görmek memnuniyet verici" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

title