Haberler

Kurtulmuş Hollanda'da

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "yeni Türkiye" istikametinde yollarına devam ettiklerini belirterek, "7 Haziran 2015'te bu millet, bir daha asla eski Türkiye'ye geri dönmemek üzere, eski Türkiye'nin yollarına veda edecek. Eski Türkiye'yi arkada bırakacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AK Parti Hollanda Seçim Koordinasyon Merkezi'nin düzenlediği "Amsterdam Buluşması"nda Türkler'le bir araya geldi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun da katıldığı programda konuşan Kurtulmuş, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının ilk kez bulundukları ülkelerde, Türkiye'deki genel seçimler için oy kullanacağını belirterek, bu kapsamda katılımın yüksek olmasını ümit ettiklerini söyledi.

Türkiye'de 7 Haziran'da önemli bir seçimin yapılacağına işaret eden Kurtulmuş, "İnşallah bu seçimde, yurt dışında atılacak oyların çok yüksek oranda olması, vatandaşlarımızın gerçekten bir önceki seçime göre (Cumhurbaşkanlığı) eksikleri tamamlanan bir seçim düzeni içinde, mümkün olduğu kadar çok katılımla sandık başına gitmeleri en büyük arzumuzdur. Çünkü bu seçimler yurt dışındaki vatandaşlarımızla Türkiye'nin bağını gösterecek önemli göstergelerden birisidir. Türkiye'nin demokratikleşme sürecine, verdiğiniz bu oylarla sahip çıkacaksınız inşallah. Türkiye'de en az 150 senedir bir zihniyet mücadelesi veriyoruz. 65 yıllık çok partili siyasi hayatımızda da bir zihniyet mücadelesi veriyoruz. Türkiye'nin siyasi ve iktisadi gücünü elinde bulundurup, halkı ve milleti tepeden görerek dizayn etmeye çalışan seçkinlerle millet çoğunluğunun mücadelesi vardı" diye konuştu.

Daha önce yapılan son yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle Türkiye'nin önemli iki virajı geçtiğine dikkati çeken Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerinin yeni Türkiye yolunda son viraj niteliğinde olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de milletin 10 Ağustos 2014 seçiminde verdiği oylarla ilk kez doğrudan bir cumhurbaşkanı seçtiğini hatırlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Millet kendi arasından birisini, kendisine benzeyen birisini, sevdiği birisini, Recep Tayyip Erdoğan'ı 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçti. Milletin ne kadar hoşuna gidiyorsa, bu gelişme birilerini de rahatsız ediyor. O zaman da rahatsız etti şimdi de rahatsız etti. Yeni Türkiye yolunda tarihi bir viraj geride bırakıldı, o yüzden rahatsız oldu birileri. Nasıl kumpaslar kurduklarını, nasıl ihanetler yaptıklarını gördünüz. Hiç akla hayale gelmeyecek ittifaklarla, bir çatı adayla acaba Türkiye'yi eskiye döndürebilirmiyiz hesabı yaptılar. Ben şahsen şimdi CHP'li kardeşlerime üzülüyorum. CHP çatı adayı diye birisini teklif etti. Şimdi CHP'nin cumhurbaşkanı adayına oy veren kardeşlerimiz neler hissediyorlar onu da merak ediyorum. Aslında CHP'liler bir MHP'liye oy vermişler. Anlaşılan o."

"Büyük bir medeniyeti inşa ve ihya etme çabası"

Sadece yeni Türkiye'yi değil, aynı zamanda büyük bir medeniyeti inşa ve ihya etme çabası içinde olduklarına da değinen Kurtulmuş, eski Türkiye'de devlet ile milletin "başka telden çaldığını" ifade etti.

"Eski Türkiye'de siyasi yasaklar vardı" diyen Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye'de siyaset neredeyse mayın tarlasında yürümek gibi bir şeydi. Bir tarafta siyasetçileri yasaklı hale getirirler diğer tarafta siyasi partileri kapatırlardı. 1960'tan bu yana Türkiye'de 68 siyasi parti kapatıldı. Eski Türkiye'de terör vardı. Eski Türkiye'de maalesef dışkı yedirilen insanlar, mecralarından kovulan insanlar vardı. Eski Türkiye'de bir milletvekilimiz başörtülü diye parlamentoda yemin ettirilmedi. Eski Türkiye'de gencecik öğrenciler üniversitelerden başörtüsü yüzünden atıldı. Eski Türkiye'de insanlar ana dillerini rahat konuşamazlardı. Eski Türkiye'de insanlar diledikleri Türküleri, şarkıları söyleyemezdi. Eski Türkiye'de dedelerinizin isim verdiği köyleri kullanamazdınız, çünkü o isimler Türkçe isim değil diye. Uzatabiliriz ama Türkiye çok şükür bu kabustan kurtuldu. Kurtuldu ama artık bunun AK Parti'ye bağlı, insanlara bağlı olmaktan çıkıp sistematik hale getirilmesi için, bu milletten bu seçimde yeni Türkiye'yi inşa etmek için anayasayı değiştirecek bir çoğunluk talep ediyoruz."

"Türkiye'deki problem muhalefette"

Kurtulmuş, Türkiye'deki problemin iktidar partisinde değil muhalefette olduğunu belirterek, ana muhalefet partisinin büyük çıkmazlar içinde bocaladığını ifade etti.

Ana muhalefet partisinin yılardır tek başına iktidar olamadığını hatırlatan Kurtulmuş, "Ana muhalefet partisinin lideri diyor ki; en büyük hayalim yüzde 35 oy almak. En büyük hayalim iktidar olmaktır dese, hadi nasıl iktidar oldun bunu sormayacağız da, en büyük hayalim yüzde 35 oy almaktır diyor. MHP'li olduğunu bildiği birisini getirip CHP'nin çatı adayı olarak cumhurbaşkanlığına aday gösterdi. Yetmiyor gidiyor sayın Kemal Derviş'e 'bizim ekonomi bakanımız olur musun' diyor. Kemal Derviş, 'gidin bir iktidar olun, milletten oy alın, ben de dışarıdan bakan olurum size' diyor. Şimdi böyle bir partiye millet niye oy versin? Böyle bir partiyi millet niye iktidara getirsin? Türkiye'nin sıkıntısı ciddi bir ana muhalefetin olmamasıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Ak Parti Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title