Haberler

Kurtulmuş: "Hem Merkezi Hükumet Hem de Yerel Yönetim El Ele Kol Kola Yoluna Devam Edecek"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Numan Kurtulmuş'un salona girişi- Salondan detaylar - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşması Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: - "Hem merkezi hükumet hem de yerel yönetim el ele kol kola yoluna devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Numan Kurtulmuş'un salona girişi- Salondan detaylar - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşması Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: - "Hem merkezi hükumet hem de yerel yönetim el ele kol kola yoluna devam edecek. Çok daha güçlü bir Ordu ve çok daha güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız" Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hem merkezi hükümet hem de yerel yönetim el ele kol kola yoluna devam edecek. Çok daha güçlü bir Ordu ve çok daha güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız" dedi. Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde (OKSM) Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yıllık değerlendirme toplantısına katılan Kurtulmuş, 13 yıllık AK Parti iktidarında Ordu'da yaklaşık 8 milyarlık yatırım yapıldığına dikkat çekti. Bir çok alanda yapılan yatırımların merkezi hükümetin de desteğiyle ilerleyen dönemde artarak devam edeceğini vurgulayan Kurtulmuş, "Ordu'nun bundan sonraki süreçte diğer bütün büyükşehir belediyeleri içerisinde parmakla gösterilen önder bir büyükşehir belediyesi olacağına yürekten inanıyorum. Ordu Büyükşehir Belediyesi bir yılda çok yol katetti. Ben bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum" diye konuştu. Ordu büyükşehir olurken kendisi başta olmak üzere İstanbul'daki Orduluların çok yoğun destek verdiğinin altını çizen Kurtulmuş, Ordu'nun özel bir yasa sonucu büyükşehir olarak kurulduğunun söyledi. Orduluların uzun süreden bu yana büyükşehir hayali kurduğunu söyleyen Kurtulmuş, "İyi ki de oldu. Ancak açık söylemek gerekirse Ordu gibi zor bir coğrafyası olan bir yerde büyükşehir oluşması ve hizmetlerin verilmesi bakımından çok büyük endişeler etmiyor değildik. Ama Allah'a şükürler olsun Enver Bey'in başkanlığında ve arkadaşlarımızın profesyonelliğiyle güzel bir ekip kuruldu ve sorunlar tek tek aşıldı" ifadelerini kullandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin kurulmasıyla halkın beklentilerinin önemli bir kısmının karşılandığını ve yeni projelerin hayata geçirildiğini kaydeden Kurtulmuş, "Hatta gündemde olmayan yeni projelerde yapılmaya başlandı. Biz bundan çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Hem merkezi hükumet hem de yerel yönetim el ele kol kola yoluna devam edecek. Çok daha güçlü bir Ordu ve çok daha güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız" şeklinde konuştu. Önlerinde 7 Haziran seçimlerinin olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, "7 Haziran seçimlerinde büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin ortaya koyduğu bu performansla birlikte, hükümetimizin bu belediyelere verdiği destekle birlikte ve inşallah 22 Mayıs'ta açacağımız Ordu-Giresun Havalimanı ile birlikte halkımız ve milletimiz tarafından büyük bir sempati ve büyük bir destekle Ordu'da 5'te 5 yapılmasına imkan sağlanacağına yürekten inanıyorum" dedi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise toplantıdaki sunumunda, 1 yıl içerisinde hayata geçirilen projeleri anlattı. Toplantıya, AK Parti Ordu milletvekili adayları Oktay Çanak, İhsan Şener, Ayşe Nilgün Tomakin ve Şakir Çoban'ın yanı sıra ilçe belediye başkanları ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title