Haberler

Kurtulmuş: Darbe Tehdidini Geride Bıraktık (4)

'BÜYÜK RESMİ GÖRÜN'Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) 2016-2017 akademik yıl açılış törenine katıldı.

'BÜYÜK RESMİ GÖRÜN'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) 2016-2017 akademik yıl açılış törenine katıldı. İlk olarak SDÜ Rektörü Prof.Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve yönetimini ziyaret eden Kurtulmuş, daha sonra üniversitenin Kültür Merkezi'nde akademik yılın ilk dersini verdi.

'15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ'

"15 Temmuz'u unutmayacağız" diyerek sözlerine başlayan Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz'un Türk tarihinde Sakarya, Dumlupınar, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gibi her bir sayfası kahramanlıklarla dolu bir gün olduğunu söyledi. 15 Temmuz'un 100 sene sonra Ortadoğu coğrafyası yeniden şekillendirilirken büyük ve güçlü bir Türkiye istemeyenlerin Türkiye'yi bertaraf etmek için planlanmış bir darbe teşebbüsü olduğunu belirten Kurtulmuş, "Eğer o akşam Sayın Cumhurbaşkanımızı bulup şehit ederek o süreci başlatmış olsalardı bugün bu toplantıyı burada yapıyor olmayacaktık. Türkiye'nin birçok şehri kan gölüne dönecekti. Türkiye'nin Irak ve Suriye gibi paramparça haline gelmesi amaçlanıyordu" dedi.

GÖNÜLLERİ AYIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

İlk ders olarak dünya coğrafyasında yaşanan gelişmeleri yorumlayan Numan Kurtulmuş, "Büyük resmi görmezsek hem bölgede ne olduğunu anlayamayız hem Türkiye'nin hangi büyük problemlerle karşı karşıya kaldığını anlayamayız" dedi.

TÜRKİYE'NİN YALNIZ BIRAKILMASI İKİ YÜZLÜLÜKTÜR

Bölgede çok taraflı bir mücadelenin içine girildiğini söyleyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bu mücadeleler Irak'ın işgaliyle, Afganistan'ın işgaliyle başlatılabilir. Arkasından Suriye'deki bu gelişmeler ve bunlarla birlikte bölgede ayrışma ve parçalanmanın ötesinde iki önemli tehdit ortaya çıktı. Bunlardan birisi küresel göç. Yani mülteciler sorunu ortaya çıktı. Türkiye'nin bu göç meselesinde yalnız bırakılması da açık bir ikiyüzlülüktür."

SAİDİ NURSİ ÇIKIŞI

FETÖ'nün kendisinin Risalei Nur geleneğinden geldiğini söylediğine dikkat çeken Kurtulmuş, "Sayın Nursi 28 sene sürgün yaşadı bu topraklarda. Bunun 8 senesini Isparta'da yaşadı. Barla'da yaşadı. Ama Saidi Nursi oradan başka bir ülkeye kaçıp ihanet içerisinde olmadı. Onun için Bediüzzaman zorluklara göğüs gerdi, bu ülkenin insanına zarar veren hiç bir şey yapmadı. Neresinden bakarsanız bakın bu topraklara ait olmayan bir anlayış içerisindeler" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Türkiye Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title