Haberler

Kurtulmuş: Bu Yasayla İsrail Saldırganlığını Yeni Bir Safhaya Yükseltmek İstiyor

Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İki gün evvel İsrail Kabinesi tarafından 11'e karşı 14 oyla kabul edilen yeni bir yasa teklifi var. Yasanın adı İsrail Ulusal Yasası" dedi.

Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İki gün evvel İsrail Kabinesi tarafından 11'e karşı 14 oyla kabul edilen yeni bir yasa teklifi var. Yasanın adı İsrail Ulusal Yasası" dedi. Kurtulmuş, "Bu yasayla İsrail saldırganlığını yeni bir safhaya yükseltmek istiyor" diye konuştu.

Filistin İş Forumu'na katılanlara bir yanında Filistin Bayrağı bir yanında da Türk Bayrağı olan atkı dağıtıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da dahil tüm konuklar atkıları boyunlarını astı.  Ancak atkıdaki Türk Bayrağının ölçülerinin yanlış olması dikkat çekti.

İSRAİL'E YASA UYARISI

"4. Uluslararası Filistin İş Forumu" İstanbul'da düzenlendi. Forumun açılışında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuştu. Çarşamba günü İsrail parlamentosuna yeni bir yasa teklifi geleceğini hatırlatan Kurtulmuş, "İki gün evvel İsrail Kabinesi tarafından 11'e karşı 14 oyla kabul edilen yeni bir yasa teklifi var. Yasanın adı İsrail Ulusal Yasası. Bu yasayla İsrail saldırganlığını yeni bir safhaya yükseltmek istiyor" dedi.

İSRAİL'E APARTHEİD REJİMİ ELEŞTİRİSİ

Bu yasayla birlikte Yahudi olmayan bütün İsrail vatandaşlarının açıkça ikinci sınıf vatandaş kabul edileceklerini söyleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Yani çok açık söylüyorum. Güney Afrika'daki Apartheid Rejimi tarihe gömülmüşken, bugün İsrail'de dünyanın gözü önünde eğer bu yasa geçerse, yeni bir Apartheid Rejimi kurulmuş olacak. Yeni bir ırk ayrımcısı rejim dünyayla yüz yüze gelecektir" diye konuştu.

YENİ SORUNLAR GETİRECEK

Teklif edilen yasayla birlikte İsrail Diasporasının Filistin topraklarına çağırıldığını hatırlatan Kurtulmuş, "Dünyanın neresinde olursa olsun bütün Yahudilere, İsrail vatandaşlığı verileceği ve onların bu topraklara davet edildiği bir yasa teklifidir. Bu da şu demektir; zaten şu anda uluslararası bir sorun olan İsrail yerleşimcileri meselesini katlayarak, uluslararası sistemin önüne koyacaklar demektir. Daha fazla Yahudi, başka yerlerden gelerek hiç oturmadıkları, atalarının da hiçbir şekilde oturmadıkları topraklarda, Filistinli Müslümanlarının topraklarını, evlerini işgal ederek, yeni yerleşimciler olarak oturacaklar demektir. Bunları kabul etmek mümkün değildir" şeklinde konuştu.

İSRAİL VATANDAŞLARINA ÇAĞRI

İsrail kabinesinden 11 kişinin bu yasaya karşı çıktığını söyleyen Kurtulmuş, "İsrail'in içinde de barış yanlısı gruplar var. Bütün barış yanlısı İsrail vatandaşlarını, barış yanlısı Yahudileri, İsrail hükümetinin bu yeni çılgınlığına dur demeye çağırıyorum " dedi.

MESCİD-İ AKSA MÜSLÜMANLARA AİTTİR

Filistin'de her gün insanların evlerinin başlarına yıkıldığını söyleyen Numan Kurtulmuş, " Mescidi Aksa işgal altında. Filistinli bütün insanlara karşı her türlü zulüm yapılıyor. Dünya seyrediyor. Ama bu Filistin topraklarında 4 asır boyunca büyük bir paktı insanlık hep beraber yaşadı. 1948'de başlayan işgal dozajını arttırıyor. Bütün dünya seyrediyor. En son olarak Mescidi Aksaya fiilen girilmiş, Mescidi Aksa kirli postallarla, kirli postalların sahibi olan kirli ruhlar tarafından çiğnenmiştir, maalesef kirletilmiştir. Bütün dünyanın sessiz kaldığını biliyoruz. Mescid-i Aksa'nın statüsü, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs-i Şerif'in Müslümanlara ait olduğu gerçeği, hiçbir saldırganlık tarafından örtülemez" diye konuştu.

STATÜ DEĞİŞİKLİĞİNİ KABUL ETMEYİZ

Mesci-İ Aksa'da herhangi bir şekilde statü değiştirilmesi asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Kurtulmuş, "Bunu ne biz kabul ederiz, ne diğer Müslüman Ülkeler kabul eder, ne de dünyanın demokratik ülkeleri Mescid-İ Aksa'nın statüsünün değişmesini asla kabul etmez.Bu yöndeki girişimlerin fayda vermeyeceğini ifade etmek isterim" dedi.

BAŞŞEHRİ KUDÜS OLAN FİLİSTİN

Mescidi Aksa'nın statüsüyle oynanması halinde büyük bir yanlış yapılacağını tekrarlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "

Ortadoğu'da barış olmazsa dünyada barış olmaz. Ortadoğu barışının anahtarı da Filistin'dir. Başşehri Kudüs olan, tam manasıyla bağımsız olan bir Filistin devletinde buluşmak dileğiyle hepinizi selamlıyorum" ifadesini kullandı.

DİKKAT ÇEKEN BAYRAK

Filistin İş Forumu'na katılanlara bir yanında Filistin Bayrağı bir yanında da Türk Bayrağı olan atkı dağıtıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da dahil tüm konuklar Filistin motiflerinin de yer aldığı bayraklı atkıları boyunlarını astı. Ancak atkıdaki Türk Bayrağının ölçülerinin yanlış olması dikkat çekti. Bayraktaki ay 1844'de kabul edilen Osmanlı bayrağındaki aya benziyordu. Forumun başında İstiklal Marşı söylenirken ekrana yansıtılan Türk bayrağı ise, 29 Mayıs 1936 tarihinde kabul edilen Türk bayrağı idi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş İstanbul Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title