Haberler

Kurtulmuş, Başakşehir'de Sokak İftarına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bizim huzurumuz, bizim güvenliğimiz, bizim dirliğimiz ve birliğimiz sadece kendimiz için önemli değil, ta Doğu Türkistan'dan Yemen'e kadar, Kafkaslar'dan Balkanlar'a, Orta Afrika'ya kadar bütün dünya için önemlidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bizim huzurumuz, bizim güvenliğimiz, bizim dirliğimiz ve birliğimiz sadece kendimiz için önemli değil, ta Doğu Türkistan'dan Yemen'e kadar, Kafkaslar'dan Balkanlar'a, Orta Afrika'ya kadar bütün dünya için önemlidir" dedi.

Kurtulmuş, Başakşehir Belediyesi'nin Başakşehir Mahallesi Necmettin Erbakan Caddesi'nde düzenlediği sokak iftarına katıldı.

Burada konuşan Kurtulmuş, vatandaşlarla Başakşehir'de oruç açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başakşehir Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a teşekkür etti.

Türkiye'de ramazan ayının huzur, barış ve esenlik içinde geçirildiğini belirten Kurtulmuş, "Nimetlerin her birisine ayrı ayrı şükretmek durumundayız ama en önemli nimet bir toplumun, birlik, dirlik içinde huzur ve esenlik içinde ramazanı idrak etmesidir" diye konuştu.

"Bizler huzur ve barış içinde sofralarımızı kurduk, oruçlarımızı açtık ama bizim kadar şanslı olmayanlar var"  diyen Kurtulmuş, dünyada çok zor şartlarda oruçlarını açmak zorunda kalan insanlar bulunduğunu hatırlattı.

Dünyada yarım lokma ekmeğe, yarım bardak suya muhtaç insanlar olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"İnsanların bir kısmı iftar sofrasının neresinden, hangi bombanın evin ne tarafından geleceğini bilemez şekilde kaygı içinde iftar sofrasında oturuyor. Bir kısmı iftarlarını, memleketinden binlerce kilometre ötede açıyor. Bir kısmı nerede ne zaman patlayacağı belli olmayan canlı bombaların tehdidi altında ramazanını geçiriyor. Allah'a çok şükür bizler huzur ve esenlik içinde ramazanımızı yapıyoruz. Bir kısmı Yemen'den, Libya'dan, Suriye'ye kadar iç savaşın acıları arasında oruçlarını tutuyor. Bir kısmının böyle de bir şansı yok. Doğu Türkistan'da da 2015 yılının ramazan ayında, memurlar ve öğrencilere oruçları zorla açtırılıyor, oruç tutmalarına müsaade edilmiyor. Çok şükür bütün bu insanlar Türkiye'ye gıptayla bakıyor. Bizim huzurumuz, bizim güvenliğimiz, bizim dirliğimiz ve birliğimiz sadece kendimiz için önemli değil, ta Doğu Türkistan'dan Yemen'e kadar, Kafkaslar'dan Balkanlar'a, Orta Afrika'ya kadar bütün dünya için önemlidir. Onun için bu iftar sofralarında 'Ya Rabbi, Türkiye'de dirliği ve birliği artır' diye dua ederken, 'Ya Rabbi huzurumuzu ve ağız tadımızı artır' diye dua ederken sadece kendimiz için dua etmiyor, aslında dünyanın dört bir tarafındaki mazlum milletler için dua ediyoruz. İnanın onlar da iftar sofralarında aman Türkiye'ye bir şey olmasın diye, kulaklarını Türkiye'den gelecek olan haberlere ayarlamış, gözlerini ve kalplerini Türkiye'ye ayarlamış, Türkiye'yi dört gözle izliyorlar ve Türkiye'den iyi haberler bekliyorlar. Bizim iyi olmamız demek, çünkü biliyorlar ki kendilerinin iyi olması demek, Türkiye'nin güçlü olması demek, oraların güçlü olması demek, biliyorlar ki Türkiye'nin ayakları olması, Türkiye'nin kuvvetli olması demek yeryüzünde bütün mazlumların elinden tutacak bir ülke var demek, onun için bize dua ediyorlar."

"Allah bu ülkede huzur ve güveni sürekli olarak daim etsin. Yeryüzünün her yerindeki mazlumlara imdat etsin. Yeryüzünün her yerindeki Müslüman milletlere kalp gözü açıklığı, gönül gözü açıklığı versin. Bütün Müslümanlara bugünkü hallerinden çok daha iyi günleri nasip etsin..." diyerek dua eden Kurtulmuş, iftara katılan Başakşehirlilere teşekkür etti.

Geçmişte siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşlarının 5 yıldızlı iftarlar verdiğini ancak bunların artık geride kaldığını kaydeden Kurtulmuş, "Şimdi meydanlarda Allah ne verdiyse hep beraber iftarlarımızı açıyor ve insanlık için, Müslümanlar için ve bütün Türkiye için dua ediyoruz. Allah bu ülkeye, yeryüzüne hakkı, adaleti dağıtan bir ülke olmayı nasip etsin. Allah bu ülkeye yeryüzünde bütün mazlumlara kol kanat germeyi başaran bir ülke olmayı nasip etsin. Allah bu ülkeye yeryüzünün her yerine hakkın gür sedasını ulaştırabilen bir ülke olmayı nasip etsin. Bu ramazanlar birliğimizi ve dirliğimizi artırdı, çok şükür. Ramazandan sonra da birlik ve dirlik içinde yolumuza devam edeceğiz. Yeni Türkiye istikametinde, büyük ve güçlü medeniyetimizi inşa etme istikametinde yolumuza devam edeceğiz. Sizin dualarınız, ağzı dualı insanların duaları, yolda kalmışların duaları, yoksulların duaları, yeryüzünün dört bir tarafındaki mağdurların, mazulmların duaları bizim gücümüz olsun, bizim gücümüz olmaya devam etsin. Allah yardımcımız olsun, yolumuz açık olsun, dostlarımız sadık olsun, geleceğimiz aydınlık olsun, hepinizin bayramı mübarek olsun" diyerek konuşmasını tamamladı.

AYM'nin dershanelere ilişkin kararı

Kurtulmuş, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorusu üzerine Anayasa Mahkemesinin dershanelere ilişkin kararını değerlendirdi.

Gerekçeli kararı gördükten sonra daha detaylı bir açıklama yapacaklarını bildiren Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Şunu ifade etmek istiyorum, bugün Sayın Milli Eğitim Bakanımızın da ifade ettiği gibi şu anda bizim Milli Eğitim Bakanlığımız her türlü tedbiri almış vaziyettedir. Okullarımızda çocuklarımıza dersler verilecek vaziyettedir. Dolayısıyla herhangi bir telaşa kapılmanın gereği yoktur. Ancak bizim öteden beri sistem bakımından eleştirdiğimiz bir nokta var. Siyaset, siyaset yapanların sorumluluğu altında olmalıdır. Siyasetin bütün riskine de hatasına da sevabına da siyasi kararların sonuçlarına da katlanacak olan milletin sorumluluğu vermiş olduğu siyasilerdir, partilerdir. Dolayısıyla Hükümet bir karar almış ve bu önemli bir karar. Birtakım insanlar dershanelerini kapattılar, bu insanlar dershanelerini okullara dönüştürme sürecine girdiler, süreç başarıyla yönetildi... Tam böyle bir noktaya gelinmişken bundan siyasi hiçbir sorumluluğu olmayan bir yargı mekanizmasının, yüksek yargının bu kararı tamamen yok sayarak ortaya bir sonuç vermesi, bir karar bildirmesi gerçekten ülkedeki siyasi sorumluluklar bakımından üzerinde durulması gereken bir husustur."

"Hükümetler bir karar alır, uygular ama bir müddet sonra bu uygulama yüksek yargı tarafından bozulursa o ülkede etkin bir yönetimden bahsetmek mümkün olmaz" diyen Kurtulmuş, bunun Türkiye'deki sistemin temel handikaplarından birisi olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, yeni hükümetin kurulmasının ardından bu konuların yeniden ele alınmasını ümit ettiğini kaydetti.

Velilerin ve öğrencilerin telaşa kapılmasına gerek olmadığını yineleyen Kurtulmuş, "Herhangi bir şekilde telaşlanacak bir durum olmadığını Milli Eğitim Bakanımız ifade etti, ben de bir kez daha ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise sokak iftarlarının mahalledeki dostluğun, muhabbetin, komşuluk ilişkilerinin artmasına katkıda bulunduğunu ifade etti. Türkiye'de ülkelerindeki savaşlar nedeniyle "muhacir" durumunda bulunan insanları da sofralarında ağırladıklarını aktaran Uysal, bu ülkelerin de bir an önce huzura kavuşmasını dilediklerini söyledi.

Necmettin Erbakan Caddesi boyunca kurulan masalarda yaklaşık 20 bin kişinin orucunu açtığı bildirildi. İftar öncesinde Şehzadebaşı Cami İmam Hatibi Ercan Çakıroğlu, Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Türkistan Orta Afrika Türkiye Yemen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title