Haberler

Kurtulmuş: "Amerika Ortadoğuda Jandarma Olma Durumundan Vazgeçmeli"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşmasıANKARA - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşması

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "(ABD'nin Ortadoğu politikası) Eski müttefiklerinin bir kısmını değiştirdiler, eski düşmanlarının ya da rakiplerinin bir kısmını düşman olarak ittihaz ettiler. Bu dış politikada olabilir bir şey ama niçin bunu yaptığınızı bilirseniz size faydası olur. Amerikalıların herhangi bir uzun eylemin, planlamanın sonucu olarak bunu yaptıklarını düşünmüyorum. Bir çaresizlik içinde oradan buraya sallanıyorlar."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "Bugün siz, Ortadoğu'da dengelerde bir inisiyatif almak için PYD-PKK'yı desteklerseniz, yarın bu terör örgütünün size ne fatura karşınıza çıkaracağınızı bilmezsiniz. Terör örgütleriyle iş yapmak herhangi bir ülkeye fayda sağlasaydı, El Kaide'yi, Boko Haram'ı kullanan ülkelerin abad olmaları gerekirdi."

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Anadolu Ajansı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title