Haberler

Kurtulmuş, Aa Editör Masası'na Konuk Oldu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Avrupalı dostlarımız şunu akıllarına koysunlar; terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz. Bu PKK terör örgütü eğer bu kadar çok şımartılır, semirtilir, beslenirse bir gün Avrupalı siyasetçilere de zarar verir. Vermedi mi? Verdi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Avrupalı dostlarımız şunu akıllarına koysunlar; terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz. Bu PKK terör örgütü eğer bu kadar çok şımartılır, semirtilir, beslenirse bir gün Avrupalı siyasetçilere de zarar verir. Vermedi mi? Verdi. Olof Palme cinayetini unutmasınlar. Avrupa'nın en demokrat, en ılımlı siyasetçilerinden birisi olan Palme'yi PKK öldürdü. Yani Avrupa'nın göbeğinde dahi Avrupalı siyasetçilere karşı suikast yapabilecek bir terör örgütünden bahsediyoruz." dedi.

Kurtulmuş, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Halk oylaması kampanyasında "evet" programlarını yasaklayan Almanya ve Hollanda'nın ardından Belçika'nın da "nevruz" adı altında yapılan PKK gösterilerine izin verdiği hatırlatılarak, "Avrupa ülkelerinin bu ikili tavrının sebebi nedir? Yeni sistemin kabul edilmesi AB üyesi ülkeleri neden bu kadar yakından ilgilendiriyor? Ayrıca AK Parti'nin Avrupa programları iptal mi edildi?" yönündeki soru üzerine Kurtulmuş, Avrupa'da Türkiye'ye karşı adım adım bir sürecin çalıştığını söyledi.

İlk olarak bazı siyasetçilerden ses çıktığını, ardından bu söylenenlerin icraata dökülmeye başlandığını, daha sonra salon toplantılarının iptal edildiğini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik engelleme yapıldığını, yapılanların bununla da kalmayıp hemen arkasından Avrupa medyasının devreye girdiğini aktaran Kurtulmuş, " Türkiye'nin meşru seçilmiş hükümetinin üyelerine, milletvekillerine orada konuşma izni vermeyenler, polis gözetiminde, polis kontrolünde PKK'nın Avrupa'da mitingler yapmasına, 'hayır' kampanyası yapmasına çok açıktan destek verdi. Bu, anlaşılabilir bir şey değil." ifadesini kullandı.

Bugüne kadar PKK'nın Avrupa tarafından şımartıldığını, çadır açmalarına izin verildiğini, Türk yöneticilerin ziyaretleri sırasında ise karşıt gösteri yapmalarına izin verildiğini hatırlatan Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bütün bunlar bir şeyin habercisiydi. Avrupalı dostlarımız şunu akıllarına koysunlar; terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz. Bu PKK terör örgütü eğer bu kadar çok şımartılır, semirtilir, beslenirse bir gün Avrupalı siyasetçilere de zarar verir. Vermedi mi? Verdi. Olof Palme cinayetini unutmasınlar. Avrupa'nın en demokrat, en ılımlı siyasetçilerinden birisi olan Palme'yi PKK öldürdü. Yani Avrupa'nın göbeğinde dahi Avrupalı siyasetçilere karşı suikast yapabilecek bir terör örgütünden bahsediyoruz. Bu anlaşılır bir şey değil. Bu, dostluğa, müttefikliğe sığmaz, hiçbir ölçüye sığmaz. Terör örgütlerinin alenen propaganda yapmasına izin verilmesi kabul edilemez. Kaldı ki FETÖ'nün ve onların unsurlarının da Avrupa'da çok rahat 'hayır' propagandasına katkıda bulunduklarını biliyoruz."

Her seçim döneminde taraflar olacağını vurgulayan Kurtulmuş, daha önce yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde de yurt dışında toplantılar gerçekleştirildiğini, bir tek kişinin de burnunun kanamadığını aktardı.

"Bu kampanyanın hariçten gazel okuyan misafirleri oldu"

Olayı, "Bu kampanyanın hariçten gazel okuyan misafirleri oldu" şeklinde değerlendirdiklerini ifade eden Kurtulmuş, "Demek ki 'hayır cephesi' çok zayıf kaldı. Bunların gücü yetmiyor. Millet büyük oranda 'evet' diyecek diye gördüler ve 'hayır cephesine' yardım etmek için böyle son derece yanlış, ikili ilişkileri, dostluğu bozan, aramızdaki kadim hukukları bozan bir tavır içine girdiler." dedi.

Bu durumun iki sebebi olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, Avrupa'da Neonazizm'in, aşırı ırkçılığın, Neofaşizmin "rap, rap, rap" diye ayak seslerinin duyulduğunu söyledi.

Birinci ve İkinci Dünya savaşlarını hatırlatarak, Avrupa'nın yakın tarihinin çok kanlı olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, bu kanlı tarihin sebebinin ise aşırı ırkçılık olduğunun altını çizdi.

"Biz Avrupalıları uyarmak için bunu söylüyoruz." ifadesini kullanan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Eğer artan aşırı ırkçı siyasetin, bu dalganın altında kalırsanız, bu dalga Avrupa'daki makul, meşru demokratik siyaseti yutar. Böyle yapmaya devam ederlerse birkaç sene sonra kendi kampanyalarını yapamaz hale gelirler. Çünkü bu ırkçılığın, yabancı düşmanlığının, İslam düşmanlığının ve özellikle de Türkiye düşmanlığının bu kadar çok yükselmesi siyasetin doğasını Avrupa'da zedeliyor ve zehirliyor. Bu zehir Avrupa siyasetini zehirler. İkinci olarak ırkçı faşist çevreler güçlü bir Türkiye istemiyor. Ekonomisinde, siyasetinde hızlı karar alan, bölgedeki ülkelerin gözünün içine baktığı, bütün mazlum ülkelerin elinden tutabilecek bir Türkiye, kendi savunma sanayisini kurmuş bir Türkiye istemiyorlar. Bunların istedikleri Türkiye, '25 milyon dolar için IMF'ye avuç açsın, AB'nin terbiye salonunda da tek ayak üstünde beklesin.' O devirler geride kaldı."

AK Parti'nin Avrupa programları

Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin Avrupa programlarını iptal edip etmediğine ilişkin de fiilen bazı kişilerin gittiğini ve orada görüşmeler yaptığını söyledi.

Kurtulmuş, "Fakat maalesef salon toplantıları yine iptal edildi. Arkadaşlarımız orada vatandaşlarımızın evlerinde sohbetler, ev toplantıları yapıyorlar. Beklenen o büyük katılımlı, 2014 kampanyasında yaptığımız toplantılar maalesef yapılamıyor." açıklamasında bulundu.

Dün televizyonlara da yansıdığı gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını dükkanlarının camlarına asanlara karşı bile bir hareket başladığını aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu kadar telaş etmelerine gerek yok. Türkiye Avrupalı bir ülke olarak, Avrupa kıtasının içinde yaşamaya devam edecektir. Şimdi değil, Osmanlı Devleti kurulmadan evvel, Türkiye Avrupalıdır. Dolayısıyla buna Avrupalı dostlar alışacaklar. Kaldı ki sadece Türkiye'nin içerisinde değil, Avrupa'da yaklaşık 5 milyona yakın Türkiye kökenli insan var. Bu insanlar da artık oralı oldular. Üçüncü nesil insanlar. Orada iyi bir eğitim aldılar, ticaret hayatına atıldılar, şirketler kurdular, dolayısıyla Avrupalılar buna alışacaklar. Bu yaptıklarından bir müddet sonra utanırlar, yüzleri kızarır diye ümit ediyoruz. Bu yanlışlarıyla baş başa kalırlar."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Numan kurtulmuş Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title