Haberler

Kürtlerin En Büyük Hazinesi Suriçi'dir

Güncelleme:

AK Parti Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt, Kürtlerin en büyük hazinesinin Suriçi olduğunu söyledi.

30 Mart'ta yapılacak yerel seçim çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren AK Parti Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt, Sur İlçesi'ne bağlı 50'nin üzerinde köy ve mezrayı ziyaret etti. Ziyaret ettiği köylerde büyük bir ilgi gören Kurt, çok sayıda düğün ve taziyeye de katılıyor.

KÜRT SORUNU TEK BAŞINA SİYASAL BİR SORUN DEĞİLDİR

Kurt, Belediye seçimlerinin en büyük özelliğinin barış sürecinin Kürtlerin varlık mücadelesinin, eşitlik mücadelesine evirildiği bu evrenin aşamasının eksik kalan kısımlarını tamamlamak olduğunu vurgulayarak, "Burada eksik kısım nedir? Diye baktığınız zaman Kürt sorunu tek başına siyasal bir sorun değildir. Sosyal, Kültürel ve ekonomik sorunlardır. Dolayısıyla bu Sur'dan başlayacak bir şekilde medeniyet projesi olarak yaklaşmak lazım. Bu medeniyet projesinin de en önemli özelliği Kürtlerin 100 yıldır kaybettiği aşamaları hızlı bir şekilde kat ederek, Kürtlerin medeni dünyada hak ettikleri yere gelmelerine adına da, Sosyal, Kültürel ve ekonomik anlamda da yapabilmektir" dedi.

KÜRTLERİN EN BÜYÜK HAZİNESİ SURİÇİDİR

Kürtlerin en büyük hazinesinin de bugün Türkiye'de ve Diyarbakır'da Suriçi olduğunu ifade eden Kurt şöyle dedi:

"Suriçi Kürtlerin tarihsel hazinesi ve mirasıdır. Ve bunu dünya markası yapmak zorundayız ki, hak ettiği yer burasıdır zaten. Buraya gelememişliği ve bu anlamda kaybettiği yüzyılı biz belediye seçimlerinde inşallah kat edeceğiz ve aşacağız. Ve bu hazineyi Kürtlerin Dünya'daki Kültürel varlığa armağanı olarak vereceğiz. Bu anlamda Kürtlerin tarihteki markasını, dünyadaki markası haline getireceğiz. Bu barış sürecinin çok önemli bir ayağıdır.

BARIŞ SÜRECİNİ TEK BAŞINA SOYUT SLOGANLARIN SÜRECİ OLARAK GÖRMEMEK GEREKİR

Barış sürecinin tek başına soyut sloganlarla ve siyasal sözlerle bir süreç olarak görmemek gerekir. Bu açıdan baktığımız zaman vakti gelmiş de geçmekte olan bu sürece el koyma, bu süreci iyi yönetme, bu sürece müdahil olma zamanı geldiğini düşündüğümüz için burada varız. Bu boyutuyla biz imkanlarımızın bunları çok fazlasıyla ve hızlı bir şekilde yapmaya muktedir olduğunu düşündüğümüz için buradayız, aynı zamanda. Dolayısıyla Sur içinde başlayan Kürtlerin tarihsel mirasını dünyaya armağan etme aşaması ve medeniyet projesi olarak bakmak gerekir. Biz bunda başarılı olacağımıza inanıyoruz açıkçası"


100 YILIMIZ KAYBETTİK, BİR YÜZYIL DAHA KAYBETMEK İSTEMİYORUZ

Sur Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt, Sur içinde turizm potansiyelinin harekete geçirmek adına yönetime talip olduklarının altını çizerek, "Bu turizm potansiyeline baktığınız zaman bu envanter dünyanın neresinde olsa tek başına yıllık 4-5 milyon nüfusa, misafir getirebilecek oranda çok büyük bir envanter. Fakat bu envanterin tek meselesi var, kapağının açılması, sunumunun yapılması ve kullanılabilir bir hale getirilmesidir. Bunu şimdiye kadar yapabilecek yönetici gelmedi. Uyduruk projelerle geçiştirilmiş bir zaman dilinden bahsediyoruz. 100 yılımızı kaybettik, bir yeni yüzyıl kaybetmemek adına bu kez bu olaya müdahil olmak için ortaya çıktık açıkçası" dedi.

SİYASAL PARTİ VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE DESTEK ÇAĞRISI

Diyarbakır'da başta Sur İlçesi olmak üzere kentin birçok varoşunda sıkça rastlanan ve sorun olan madde bağımlılığına da değinen Kurt, şöyle dedi:

"Özellikle Sur'da ve Kentin birçok varoşunda sıkça rastladığımız bir olay. Şunu çok net olarak söylüyorum. Biz mücadele konusunda çok kararlıyız. Yakın bir zaman dilimi içerisinde de Allah izin verirse belediyeleri de almamızla birlikte hem sosyal boyutuyla, hem de asayiş boyutuyla çok ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Ben bu konuda şimdiden, işin başında, başta BDP olmak üzere kentte tüm siyasal partilerden ve sivil toplum örgütlerinden destek istiyorum. Bu konudaki destek bizim çocuklarımızın adına çok önemlidir. Ve biran önce hepimizin bu anlamda birleşip harekete geçmemiz gerekir. Bunun siyasal düşünce farkı da olmaması gerekir. Biz süreç içerisinde bu konudaki desteklerin kimden gelip, kimden gelmediğini zaten kamuoyuna paylaşacağız. Çünkü bu konuda çok kararlıyız. Sizlerde sürece ilişkin adımlarımızı inşallah yakında müşahede edeceksiniz"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Abdurrahman Kurt Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title