Haberler

Kurtlar Vadisi'ne Yasak Getirdi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma üzerine Mısır'ın darbeci lideri Sisi, Türk dizilerine yasak getirdi. Sisi Kurtlar Vadisi Pusu gibi Mısır'da da ilgiyle takip edilen Türk dizilerinin izlenmesini yasakladı.

KURTLAR VADİSİ'NE AĞIR YAPTIRIM

Sisi'nin özellikle bir dönem ülkede izlenme rekorları kıran Kurtlar Vadisi'nin televizyon kanallarında yayınlanmasına ağır yaptırımlar getirdiği, internet üzerinden izlenmesinin yasaklanması için de gerekli çalışmaları başlatacağı öğrenildi. Vadi'nin efsane karakterlerinden biri olan Polat Alemdar, Mısır halkı tarafından en çok sevilen yabancı aktörlerin başında geliyor. Bir dönem Mısırlı gençler saçlarını Polat Alemdar gibi kesitirip, onun gibi giyiniyordu.

ERDOĞAN DÜNYA LİDERLERİNİN ÖNÜNDE ELEŞTİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Toplantısı'nda Mısır'daki darbeyi eleştirmiş, darbeye sessiz kalan ülkelere tepki göstermişti. Bu konuşmanın üzerine Mısır'ın diktatör lideri Abdül Fettah Sisi harekete geçti.

TÜRK DİZİLERİNİ BOYKOT EMRİ

Sisi, Mısır Enformasyon Bakanı Essam El Emir'e emir vererek TV kanallarında yayımlanan tüm Türk dizilerinin kaldırılmasını istedi. Uydudan yayın yapan kanallara yazı gönderen Enformasyon Bakanlığı da Türk dizilerinin boykot edilmesi talimatını verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title