Haberler

Kürtçe Yetenek Yarışması Elemeleri

Güncelleme:

Kuzey Irak'ta yayın yapan ve daha önce Türkiye'nin birçok ilinde de yapılan Kürtçe yetenek yarışması "Min Ciyawazim" elemeleri Van'da da start aldı.

Kuzey Irak'ta yayın yapan Zagros TV tarafından düzenlenen ve daha önce Türkiye'nin birçok ilinde de yapılan Kürtçe yetenek yarışması Min Ciyawazim (Ben farklıyım) elemeleri Van'da da start aldı.

Bir düğün salonunda yapılan yarışmaya katılan farklı yaşlardaki bayan ve erkekler, oluşturulan jüri önünde hünerlerini sergilediler. Yarışmacılar, ön elemeyi geçip İstanbul'daki finale katılabilmek için mücadele ettiler.

Yarışmayla ilgili bilgi veren Koordinasyon Sorumlusu İsa Arslan, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirterek elemelerin oldukça çekişmeli geçeceğini söyledi.

İstanbul, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Muş'un ardından Van'da yapılan yarışma elemelerin toplamda 26 hafta süreceğini belirten Arslan, "Birçok ülkede yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlayan benzer yarışmalar yapılıyor. Bu yetenek yarışmaları artık Kürtçe olarak da izleyicilerin karşısına çıkacak. Yarışmanın amacı, Erbil' den İstanbul'a bir "Kültür Köprüsü" oluşturmaktır" dedi.

Yarışmaya her yaştan vatandaşın başvurabileceğini ifade eden Arslan, "Müzik, akrobasi, oyunculuk, dans, sihirbazlık, spor, hayvan eğitimi gibi alanlarda akla gelebilecek seyirlik her yeteneğe sahip olanlar yarışacak" dedi.

Arslan, Doğubayazıt, Siverek ve Mersin'de devam edecek olan ön eleme yarışmalarının finalinin ise İstanbul'da yapılacağını sözlerine ekledi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Türkiye Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title