Haberler

Kurtarma ve Yedekleme Gemisi "Işın" Denize İndirildi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için yapılan ‘A 583 Işın’ adlı kurtarma ve yedekleme gemisi Tuzla’daki İstanbul Tersanesi'nde düzenlenen törenle denize indirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için yapılan 'A 583 Işın' adlı kurtarma ve yedekleme gemisi Tuzla'daki İstanbul Tersanesi'nde düzenlenen törenle denize indirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacına binaen, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile imzalanan sözleşme gereği 19 Ocak 2012 tarihinde sac kesim töreni yapılan 'A 583 Işın'ın inşası tamamlandı. 'A 583 Işın' İstanbul Tersanesi'nde düzenlenen törenle bugün denize indirildi. Törene Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Tümamiral Mesut Özel, Tümamiral Hasan Şükrü Korlu ve komutanlar ile gemi personeli katıldı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Işın'ın bir ilk ve yüksek teknoloji ürünü olduğunu belirterek, "Kaliteli bir iş, programında yürüyor. İnşallah gecikme olmadan teslim edilecektir, inanıyoruz ve güveniyoruz. Savunma sanayimizin geldiği bu konuma Türk Deniz Kuvvetlerimizin desteği ve güveni bizleri bugünlere getirdi. Tuzla'yı bu konuda uzmanlaştırmıştır. Yurt dışında bu büyük işler büyük referans ister. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne herhangi savunma ürünü satmak çok zordur. Deniz Kuvvetlerimizin güveni le bugün ihtiyaç olan her tür gemiyi başarı ile yapabilir konuma gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek, alkışlar ve konfetiler eşliğinde gemi denize indirildi.

'A 583 Işın' ile yara alan, karaya oturan, arıza yapan gemilerin kurtarılması ve yedeklenmesi ile gemi yangınlarına müdahale faaliyetleri yapılabiliyor. Bununla birlikte uzaktan kumandalı sualtı aracı, atmosferik dalış elbisesi, denizaltı havalandırma sistemi ve basınç odası gibi modern kurtarma sistemleri ile donatılan gemi, sualtı onarım ve enkaz çıkarma gibi çalışmaların icrası amacıyla da kullanılabilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Hasan Kemal Yardımcı İstanbul Tuzla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title