Haberler

Kurtarılan 'Kuyu' Hastanede Tedavi Altına Alındı

Düştüğü kuyudan günlerce süren çalışmaların ardından güçlükle kurtarılan yavru köpek 'Kuyu', Fatih Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı.

Beykoz'da 70 metre derinliğinde ve 30 santimetre çapındaki su kuyusuna düşen köpek yavrusu, robot kollar yardımıyla 11 gün sonra kurtarıldı. İtfaiye ekiplerinin Kuyu ismini verdiği yavru köpek, kurtarılır kurtarılmaz Fatih Hayvan Hastanesine götürüldü. Hastanede tedavi altına alınan ve Türkiye'nin akıbetini merakla beklediği yavru köpek Kuyu'nun sağlık durumu ise her dakika daha iyiye gidiyor.

Yavru köpek Kuyu'nun sağlık durumunun yapılan ilk muayene sonuçlarına göre iyi olduğunu belirten Veteriner Hekim Yusuf Yılmaz, "Sabah 6 civarı Kuyu'nun kurtarıldığına dair bizde haber aldık. Daha sonra hastanemize geldiğini öğrenince çok sevindik. Tabi 70 metre derinlikte ve 30 çapındaki bir kuyudan bahsediliyor. Bu sadece mama ve su takviyesi ile yapılacak bir şey değildi. Ruhsal olarak da çok iyi desteklenmiş. Annesinin ve babasının Kuyu'dan haberi yoktu tabi. Onların kokuları kuyuya verilmiş. Daha sonrasında sürekli oksijen ölçümü yapılmış ve oksijenin yeterli olduğu gözlenmiş. Sürekli kamera ile de takip edilmiş oradaki durumu. İlk başta ipe karşı antipatik davranmış normal olarak. Fakat daha sonra uygulanan yöntemlerle sakinleştirilmiş. Özellikle boyun bölgesine aparatlar temas ettirilmemiş. Sadece çene kemiğine sabitlenen bir aparat kullanılmış" dedi.

Kurtarılma sırasında köpeğe herhangi bir zarar verilmediğini de belirten Yılmaz, "Boyun bölgesinde yaptığımız muayenede her hangi bir zarar verilmediğini gördük. Şu an gayet keyifli gözüküyor. İlk geldiğinde de mama ve suyunu gayet güzel bir şekilde yedi. 11.4 gram olduğunu öğrendik. Bir kangal melezi olduğu belli zaten. Kan durumuna ve röntgen çekimine bakacağız. Sağlıklı olduğuna karar verirsek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Beykoz İtfaiye Amirliği'ne vereceğiz. Herhangi bir olumsuzluk olmazsa belki bugün bile teslim edebiliriz" diye konuştu.

Kangal köpeklerinin kısa sürede büyüdüğünü de sözlerine ekleyen Yılmaz, "Kuyu, yaklaşık 3-4 aylık bir köpek. Bunlar çok çabuk büyüyebilen köpekler olduğu için eğer kurtarılamasaydı bundan sonraki süreçler onun için dezavantaja dönüşecekti. Kuyudan çıkma ihtimali daha da zorlaşacaktı. O yüzden çok iyi bir zamanda kurtarılması bizi de tüm halkımızı da çok mutlu etti" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Yılmaz Türkiye Beykoz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title