Haberler

Kurtalan'da Demir Yoluna Bakım Yapıldı

Güncelleme:

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bulunan Kurtalan Ekspres demiryolu, onarım ve bakımdan geçirilerek tekrar hizmete açıldı.

Siirt- Diyarbakır demiryolu hattının yenileme ve bakım çalışmaları nedeni ile 18 ay kapalı kalan demiryolu hattı bakım ve onarım yapımı tamamlanarak hizmete açıldı.

Demiryolu hattının bakım ve onarımının tamamlanmasının ardından Kurtalan Ekspresinin Kurtalan'a yolcu taşımaya başlaması nedeniyle Kurtalan Gar Şefliği'ni ziyaret eden ilçe kaymakamı Mustafa İmamoğlu, Kurtalan Ekspresinin eski demiryolu hattı bakım çalışmalarının tamamlanması ile artık yolcuların daha hızlı ve güvenli seyahat edebileceklerini söyledi.

Haftanın 5 günü Kurtalan-Ankara arası Ekspresin yolcu taşımaya başladığını bildiren Kaymakam İmamoğlu, "Artık Siirtliler Kurtalan-Ankara arası Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Cumartesi, Pazar günleri Saat 09.30'da Kurtalan Garı'nda Kurtalan Ekspresi ile rahat yolculuk yapabilecektir. Bakım ve onarımı yapılan hattın tam olarak oturmasının ardından saatte 100 kilometre hıza ulaşacaktır. Yolcularımız demiryolu hattı ile artık gönül rahatlığı ile seyahat edebilirler."dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mustafa İmamoğlu Diyarbakır Kurtalan Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title