Haberler

Kürt Yönetimi, Bağdat Yönetimi'nden Çekiliyor

Güncelleme:

Kuzey Irak'ta Kürt Devleti kurma çalışması içinde olduğu değerlendirilen Kürt yönetimi, merkezi Bağdat yönetiminden çekilme kararı aldı.

Irak'ta, bugün Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kuzey Irak'ta Kürt Devleti kurma çalışması içinde olduğu değerlendirilen Kürt yönetimi, merkezi Bağdat yönetiminden çekilme kararı aldı.

İPLER KOPTU, "BAĞDAT'I TERK EDİN" TALİMATI

Terör örgütü IŞİD'in Irak'ta ilerlemesi ve Kuzey Irak'ta bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasına yönelik hazırlık yapılması Bağdat yönetimi ile Kürt yönetimi arasında ipleri kopardı. Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin, Erbil'i, "Terör merkezi" olarak suçlaması üzerine Kürt yönetimi, Kürt bakan, parlamenter ve diplomatlarına "Bağdat'ı terk edin" talimatı verdi.

MALİKİ İLE BARZANİ ARASINDA SÖZLÜ DÜELLO

Irak'ta IŞİD'in saldırısı ile birlikte defakto üç parçalı bir yönetimi ortaya çıkardı. Kuzey Irak'ta bağımsız bir Kürdistan ilan edilmesine yönelik Erbil'de hazırlık yapıldığı iddiası yerini Bağdat yönetimi ile Kürt yönetimi arasında sert suçlamalara bıraktı. Irak Başbakanı Nuri Maliki, haftalık konuşmasında, Barzani'nin IŞİD'in operasyonlarını Erbil'den yönetmesine izin verdiğini iddiasını ortaya attı. Barzani'ye, "IŞİD ve Baasçıların kurduğu operasyon yönetme odalarını dağıt" çağrısı yapan Maliki, Erbil'in İŞİD'in ve Baasçıların karargahına dönüştüğünü savundu. Irak Devlet Televizyonu'nda yayınlanan konuşmasında Maliki, peşmergeyi kast ederek Kerkük'te ele geçirilen silahları geri alacaklarını ve kente gelenlerin kendi asıl yerlerine döneceklerini kaydetti. Terör liderlerinin Erbil'de bulunuğuna dikkat çeken Maliki buna sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Maliki'nin konuşmasından birkaç saat sonra Kürt yönetiminden Bağdat'a aynı sertlikte yanıt verildi.

BAĞDAT'TA BULUNAN TÜM KÜRT GÖREVLİLERE "TERK EDİN" TALİMATI

Erbil merkezli Rudaw gazetesine konuşan bir Kürt yetkili, Kürt yönetiminin, Bağdat'ta bulunan tüm Kürt görevlilerinin Bağdat'ı terk etmesi, bu kente dönmek isteyenlere ise "Yerinde kal" talimatı gönderdiğini söyledi.

Haberde, "Kürdistan bölgesi yönetimi, Maliki'nin tehditlerine karşı ilk misillemeyi yaptılar. Buna göre Maliki kabinesinde görevli Kürt bakanlar ve parlamentodaki Kürt milletvekillerinin toplantılara katılmaması, Bağdat'tan ayrılması, dönenlerin Bağdat'a gitmemesi konusunda talimat verildiği" belirtildi.

KERKÜK RESTİ

Kürt yönetimi, Maliki'nin Kerkük mesajına ise "Biz durmayacağız, elimizden çıkan bütün yerleri alıncaya kadar ilerlemeyi sürdüreceğiz" sözleri ile yanıt verildi. Rudaw'a açıklama yapan bir KDP yetkilisi, Bağdat'ın terk edilmesi ve bu kente gidilmemesi yönündeki kararın Kürt yönetiminin kararı olduğu ve bu karara bölgenin ikinci büyük partisi KYB ve diğer grupların uyacağını aktardı. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Nuri El Maliki Bağdat Erbil Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (36)

dddddddddddd:

yahudıler devlet kurdu ılk tanıyanda bız olduk..kurtler nıye kurmasın desteklıyorum kurtlerı

49
6
yanıtYanıtla
Tc:

Kürt yönetimi nankörleri

7
42
yanıtYanıtla
KONYA:

Geçenlerde medyaya yansıdı, okumuşsunuzdur. JİTEM itirafçısı, Bebekleri ve masum halkı biz öldürdük, ve PKK üstüne attık, dedi. Bu yüzden ben artık Abdullah Öcalan''a bebek katili diyemem. Allah var...

31
9
yanıtYanıtla
safKezbonita_86@hotmail.com:

ya sende piyonlara bebek öldürücüsü sevdiğin için inan sanki adam çıkmasa katillerin safında olmazdın bizde safız ya :)

yanıt0
yanıt0
mehmet:

Ordusu tek bir kurşun atmadan kaçıp musul dahil bir çok şehri ışid itlerine teslim etti.Utanmadan bir de Kürt leri suçluyor.

36
2
yanıtYanıtla
turan:

Türkiye deki kürtlerde gitsin iste Türkiye''den madem o kadar devlet kurmak istiyorsunuz defolun gidin yani TÜRKİYE BÖLÜNMEZ

15
19
yanıtYanıtla
tobyselahattin@hotmail.com:

keşke defolup gitseler ,ülkede sorun kalmaz ne güzel

yanıt0
yanıt0
karadayidtoxin@gmx.de:

la ahmet siz vardiniz ama yoksunuz gibi yasadiniz biz türkler bu topraklari kanimizi vererek aldik.Bu topraklar sizin irak kurdistani gibi amerikan yardimi ve para ile alinmadi.

yanıt0
yanıt0
bir kürt olarak doğru karar diyorum:

bir kürt olarak doğru karar alındı diyorum çünkü geleçeği olmayan bir ırak var orda hiç bir ülke el atmıyor orda kalan türkmenlerde eziliyor kürdistan olmasaydı ne yaparladı onu düşünüyordum baksanıza her ülke vatandaşlarını kıldan ip çeker gibi aldı ama türkiye vatandaşlarını resmen görmezden geliyor onun ilerisinde başka bişey yok türkiye nin sınırı sahte müslüman olan ışid köpekleri ile olaçağına kürdistanla olsun fark etiyseniz israili DEVLET OLARAK TANIYAN İLK ÜLKE TÜRKİYE DİR ONUN İÇİN BURDA KİMSE KÜRDE LAF ATMASIN ORTA DOĞUNUN PARLAYAN YILDIZI ZATEN BELİ YENİ KÜRDİSTAN KABÜL EDENDE ETMEYENDE SAYGI GÖSTERECEK BUNA TÜRKİYE DE DAHİ

25
8
yanıtYanıtla
derdo:

kürtler kendi özgürlüğü için artık kimseye eyvallah etmez...

23
9
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title