Haberler

Kürt Siyasetinin Aktif İsmi HDP'den İstifa Etti

Güncelleme:

HDP'li Mir Sedrettin Karahan, üyesi olduğu HDP Mardin il örgütünden istifa ettiğini açıkladı. Karahan'ın istifa metninde Said Nursi'nin sözüne yer vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Muhafazakar Kürt siyasetinin aktif isimlerinden Mir Sedrettin Karahan, üyesi olduğu HDP Mardin il örgütünden istifa etti. Karahan'ın istifa metninde Said Nursi'nin; ''Zalimler için yaşasın cehennem'' sözüne yer vermesi dikkat çekti.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Karahan, "HDP'nin riyakâr ve hamasi politikalarından ve de HDP içindeki mevcut çete başı ve çete üyeleri olduğu sürece hiçbir siyasi faaliyet yürütmeyeceğimi tüm dava ve gönül dostlarıma deklare ediyorum." dedi.

"HALKIN ÇOCUKLARINI ÖLÜME SÜRÜKLÜYORLAR"

Halkın çocuklarını kendi siyasi hırsları ve emelleri uğruna ölüme sürükleyen anlayışa sahip kişiler arasında yer almayı insan onuru ve değerlerine olan sadakatine uygun görmediğini belirten Sedrettin Karahan, şunları kaydetti:

''HDP'NİN HİÇBİR MEŞRUİYETİ KALMADI''

"Mazlum Kürt halkının çocuklarını legal bir siyasi parti liderliğinin devamlılığı ve marjinal ideolojik misyonu kurmak için, kendi oluşturduğu siyasal açmaz sonucu savaş ortamı oluşturan HDP'nin, kanaatimce Kürt halkının ve ölen evlatlarının aziz hatıraları karşısında hiçbir meşruiyeti kalmamıştır.

''HDP MARJİNAL GRUPLARIN KUYRUĞUNA TAKILIYOR''

HDP'nin mazlum Kürtlerin hak davasını savunma ve yürütmek yerine her seferinde bir Kürt partisi olmadığı söylemi ve marjinal grupların kuyruğuna takılma basiretsizliği bunun en açık kanıtıdır.

''ALLAHIN DA BİR HESABI VAR''

Ey HDP'yi istila eden ve kadim Kürtlerin hak davasını ayaklar altına alan legal çeteler; şunu bilin ki sizlerin olduğu kadar Cenab-ı Hakk'ın da hesabı vardır.

''ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM''

Bizler mazlum ve kadim Kürt halkının şahsında insani onur ve değerler çerçevesinde tüm insanlık için mücadelemize devam edeceğiz. Zalimler için yaşasın cehennem."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mardin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

amedliMobil-ANDROID:

helalll sanaaa

15
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

onun gibi düşünen binlerce kürt var. pkk nin zulmü yeter artık

5
7
yanıtYanıtla
....:

canın cehenneme bu konışmada kime hizmet ettiğin çok belli denyo

6
4
yanıtYanıtla
has kürt:

pkk sadece ve sadece ermeni emellerine hizmet ediyor kesinlikle kürt halkının dertlerini paylaşmıyor onların amacı dış güçlerler Türkiye''yi bölüp ermenilere hizmet etmek tüm halis kürt arkadaşlarıma duyurulur

6
2
yanıtYanıtla
Fero:

BDP ve PKK Kürd ten başka herşeye dönüşmüş.

2
5
yanıtYanıtla
SİNAN DEVECİ:

HELAL SANA, YANLIŞIN NERESİNDEN DÖNERSEN KARDIR, ÖNEMLİ OLAN YANLIŞA YANLIŞ DİYEBİLMEKTİR.

4
1
yanıtYanıtla
urfalı:

çok ta önemliymiş sanki.

2
1
yanıtYanıtla
delıormanlı:

duzeltme kurt deyıl pkk sıyasetcısı istifa eti. sonrada daga kactı

0
2
yanıtYanıtla
aki:

chp de iştıfa etı hdp gectı iştıfa etmedı konuldu paetı tuzuğune karsı gekdı kovuldu

1
0
yanıtYanıtla
...Mobil-ANDROID:

helalllll

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title