Haberler

Kurşunlulular Referandum İçin Sandık Başına Koştu

CHP İnegöl İlçe Teşkilatı Başkanı Turhan Neşe'nin sözcülük ettiği, siyasi partilerden sivil toplum örgütlerine geniş bir katılımla oluşturulan "İl Olma Platformu" tarafından organize edilen "Belde Belediyelerimiz Kapatılmasın" Referandumunun ilki...

CHP İnegöl İlçe Teşkilatı Başkanı Turhan Neşe'nin sözcülük ettiği, siyasi partilerden sivil toplum örgütlerine geniş bir katılımla oluşturulan "İl Olma Platformu" tarafından organize edilen "Belde Belediyelerimiz Kapatılmasın" Referandumunun ilki İnegöl'e bağlı Kurşunlu beldesinde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu referandumda Kurşunlu halkı belde belediyelerinin kapatılmasına "Hayır" dedi.

Sabah 08.00'de başlayan referandumda, belde halkı belediye binası altındaki salona koyulan sandık başlarına akın ettiler. Yaşlısından gencine büyük katılımın olduğu referandumda, Belde Belediye Başkanı Erkan Dönmez, Cumhuriyet Mahallesindeki 1 nolu sandıkta oyunu kullandı. CHP Bursa Milletvekili Doç.Dr.Aykan Erdemir ile CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ve yönetim kurulu üyeleri de destek verdi.

Referandumla ilgili açıklama yapan Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, "Bir referandumu gerçekleştirmek için buradayız. 14 Ekim günü yapılan bu referandumdan çıkacak sonuçlarla Kurşunlu'nun kapatılıp kapatılmaması konusuna halk kendisi karar vermiş olacak diye düşünüyorum. Daha önce yaptığımız basın toplantısında zaten bu yapılan işin demokrasiye yapılmış bir darbe olduğunu söylemiştim. Çünkü kendi özgür, hür iradesiyle kendi yöneticisini seçme hakkı vardır diye düşünüyorum. Dolayısıyla her iki belediyeden bir tanesinin kapanacak olması, her iki köyden bir tanesinin kapatılacak olması, il genel meclis üyeliklerinin kaldırılarak köylere hizmet götürme birlikleri konusunda sıkıntı yaşanacak olması ülke genelini hatta ülkede yaşayan insanların yüzde 78'ini ilgilendiren bir konudur. Dolayısıyla bugün CHP olarak, alınan karara saygı duyarak ve alınan kararı bugün beldemizde referandumla gerçekleştirmek istedik. Halkın katılımını görüyorsunuz. Halkın ne kadar beldesine sahip çıktığını görüyorsunuz. Dolayısıyla Milletvekilimiz bugün bizimle. Bize destek vermek için bugün Ankara'dan buraya geldiler. Partimizin desteğini görüyorsunuz. Bu belde belediyeleri kolay kazanılmış yerler değil. Kolay kurulmuş yerlerde değil. Yarım asırlık, 60 yıllık bu belediyenin kapatılması öyle kolay bir şey değil. Belediyemizin kapatılmasına biz izin vermeyeceğiz. Halk olarak bu konuda sesimizi hem Kurşunlu'da hem İnegöl'de hem Bursa'da hem Ankara'da gerekirse tüm Türkiye'de duyurmak için bu seçimlerin hatta köylerde de referandum sandıkları konularak köyleri de örgütleyerek bu konuya mümkün olduğu kadar destek verdiğimizi, gönül verdiğimizi, sahip çıktığımızı bir kez daha İnegöl halkı, Bursa, Türkiye görmüş olacak. Bundan sonra ki süreçte mücadelemize devam edeceğiz. Diğer iki beldemizle ilgili geçen gün yaptığımız basın toplantısında hem Cerrah Belediye Başkanımız İsmail Karaman hem de Yenice Belediye Başkanımız Hasan Aksu ile yapılan bir fiili telefon görüşmesinde sonuna kadar bizlere destek verdiklerini, CHP'nin aldığı bu karara saygı duyduklarını ve bu konuyla ilgili yapılması gereken ne varsa destek olacaklarını söylediler. Geçtiğimiz gün Tahtaköprü Beldesine, İlçe Başkanım ve İl Başkanımız ile Milletvekilimiz İlhan Demiröz'le birlikte ziyaret edildi. Tahtaköprü Belediye Başkanımız bu konuyu sahiplenmese bile biz CHP olarak, Tahtaköprü beldesinin de kapanmasına karşı olduğumuzu, oraya da sandık koyup, halkın burada ki gibi ilgisinin olacağına ben yürekten inanıyorum. Çünkü halk özgür, hür iradesiyle seçtiği kişiyle muhatap olmak isteyecektir. Kendi kimliğini, kendi örf ve adetlerini yaşatan bu belediyeye sahip çıkacaktır diye düşünüyorum" dedi.

CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe de, "Bu çıkacak olan yasanın tüm Türkiye genelinde demokrasiye doğrudan bir darbe olduğu inanıcıyla İnegöl halkımızın, bütün sivil toplum örgütleriyle her 10 günde bir toplanarak, kanaat önderleriyle toplantılar yaparak, 36 sivil toplum örgütü, 26 kültür derneğimizin yöneticileriyle ve başkanlarıyla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu bu İnegöl'ün il olması, belde belediyelerimizin kapatılmaması, köylerin mahalleye dönüştürülmemesi, Bursa'mızın yerel parlamentosu diye tabir ettiğimiz İl Özel İdaresinin kapatılmaması, İl Genel Meclisi üyeliğinin kaldırılmaması için sürekli toplantılar halinde olduk. Toplumda bir farkındalık yaratma adına insanlarla buluştuk ve ara ara kamuoyuna da bu deklare ettik. En sonda MÜSİAD Yöneticileriyle buluştuk. MÜSİAD'ın yöneticileri de İnegöl'ün il olması konusunda İl Olma Platformumuzla aynı kanaati paylaşmaktalar. Ben belde belediyelerimizin kapatılmaması için önümüzdeki günlerde de diğer beldelerde yapacağımız referandumlar adına Kurşunlu'da yapılan bu ilk referandumun diğer beldelerimize de, Türkiye'mize de örnek olması adına, dün Tahtaköprü Belde Belediye Başkanımızı, Cerrah Belediye Başkanımızı ve Yenice Belediyesini ziyaret ettik. Orada yaşayan halkla yaptığınız görüşmelerde ortaya çıkan tablo şu, Tahtaköprü'de Belediye Başkanı ayrı düşünebilir ama Tahtaköprü halkı belediyesinin kapatılmamasını istiyor. Cerrah'ta aynı şekilde. O konu da hem halkın hem Belediye Başkanın desteğinin olduğunu bilmenizi isterim. Bu konuda halkımızın kazanacağına, demokrasinin kazanacağına inanıyorum. Doğrudan müdahalenin değil, halkın iradesinin bugün Kurşunlu'da tecelli edeceğine ve belediyemiz kapatılmasın, bu yasaya hayır diyoruz sonucunun alınacağına şimdiden eminiz. Ben Kurşunlu halkımıza bu katkılarından dolayı, belediyelerine sahip çıktıkları için, Belediye Başkanımız Erkan Dönmez'e sahip çıktıkları için daha doğrusu Türkiye'de demokrasiye sahip çıktıkları için kendilerini yürekten kutluyor ve İnegöl halkının da aynı duyarlılığa davet ediyorum. AK Partinin bu anlayışını halkımızın sağduyusuna havale ediyorum" diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Doç.Dr.Aykan Erdemir ise, "Kurşunlu şanslı bir belde. Erkan Dönmez gibi genç, dinamik, başarılı ve CHP'li bir belediye başkanına sahip. Kurşunlu bugün görüyoruz ki, belediyesine sahip çıkıyor. Belediye Başkanına sahip çıkıyor. Çünkü biliyoruz ki, Kurşunlu halkı belediyeye başkanına sokakta dokunmak istiyor. Şikayetlerini ilk elden aktarmak istiyor. Hizmetini hemen yanı başında istiyor. Yine Kurşunlu halkı görüyoruz ki, sabahın erken saatlerinde kalkmış, tarlaya gitmeden önce arabasına atlamış, motosikletine atlamış ve gelmiş burada sandığın başında iradesini belli ediyor. Diyor ki, yeter artık diyor, söz sırası halkımızda diyor. Biz inanıyor ki, Kurşunlu halkının bu örnek mücadelesi, çabası Türkiye'de her iki belediyeden birini yani bin 582 belediyeyi kapamak isteyen, dayatmacı anlayışa en iyi yanıt olacaktır. Ben sabahın erken saatlerinde emek verip, gönül verip buraya gelen halkımızın o nasırlı ellerinden öpüyorum. Diyorum ki, söz sırası artık millette. Söz sırası artık halkımızda. Yalnızca kazanan Kurşunlu, Bursa, Türkiye olmayacak. Hepsinden önemlisi demokrasimiz kazanmış olacak diyorum. Türkiye'nin en büyük sıkıntısı uzunca bir süredir otoriter merkezi içerik. Otoriter bürokrasiyle yönetiliyor olması. Yani ileri demokrasi adı verilen yönetim aslında AK Parti iktidarı altında halka hiç danışılmayan, halka hiç sorulmayan Ankara'dan dayatmacı bir anlayışla, bir günde geçirilen yasalarla kaderimizin tayin edildiği bir yönetime dönüştü. Ama ben inanıyorum ki, bin 582 belediyede de halkımızı örgütlersek, muhalefeti örgütlersek, belediye başkanlarımıza, belediyelerimize sahip çıkarsak, hükümeti geri adım atmaya zorlayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin önerinin TBMM'de kabul görmemesini de değerlendiren Milletvekili Erdemir, "Siyasetçi için en önemli değer haktır. Erkan Dönmez Başkanımızın kazanılmış bir hakkı varsa, bu hakkı yemek hiçbir kulun iradesinde, gücünde, tasarrufunda olmamalıdır diye düşünüyorum. Erkan Başkanımız ben biliyorum ki, eğer bir 6 ay daha görev yapsa Kurşunlu beldesine, halkına çok güzel hizmetler sunacak. Ben Başkanımızın arkasındayım. Biliyorum ki, Kurşunlu'da Başkanının ardındadır" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurşunlu Türkiye İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title