Haberler

Kurşun Kaleme Sarıldılar

Öğrenciler, kalemlerini geleceğin öğretmenleri için konuşturdu.

Öğrenciler, kalemlerini geleceğin öğretmenleri için konuşturdu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 2. Sınıf öğrencileri, öğretmen olmak isteyen öğrencilere burs sağlayan Kurşun Kalem Eğitim Vakfı yararına tişörtler tasarladı. Tasarlanan tişörtler, Kerem Görsev ve Fatih Erkoç'un 27 Mayıs'ta sahne alacağı Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda kurulacak stantta satışa sunulacak.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, öğrencilerin moda grafik dersi kapsamında kendilerine verilen konuyu çalıştıklarını belirterek, "Seçilen tasarımlar da üretime girdi. Öğrencilerimiz sosyal projelerde yer alarak hem mesleklerini hem de kendilerini geliştiriyor. Geleceğin öğretmenlerine burs sağlanması amacıyla çeşitli etkinliklerde bu tişörtlerin satılması planlanıyor" dedi.

Bilgisayar destekli tasarım

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Angela Burns ise, öğrencilerin bilgisayar destekli tasarım konusunda da eğitim aldığına dikkat çekerek, "Bu tür çalışmalar onların ilerideki kariyerleri için önem taşıyor. Kendilerinden kurşun kalem üzerine çalışmaları istendi. Kurşun kalem öğrencilerin eğitim hayatı boyunca kullandığı önemli bir nesne. Bu nesneden yola çıkarak bir tişört koleksiyonu hazırladılar" diye konuştu.

'Gençleri, yine gençler anlar'

Kurşun Kalem Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Çınar Aybar da, vakfın özellikle öğretmen olmak isteyen kız öğrencilere karşılıksız burs verdiğini söyledi. Tişörtlerin tasarımı için İEÜ'ye başvurduklarını anlatan Aybar, "Gençlerimizin tasarlayacağı modellerin daha yararlı olacağını düşündük. Bunda da hedefimize sağlık bir şekilde ulaştık" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kerem Görsev Fatih Erkoç Moda Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title