Haberler

Kursiyerler Yıl Sonu Sergisia Açtı

Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu kursiyerlerinin bir yıllık ürünlerinden oluşan yıl sonu sergisinin törenle açıldı.

Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu kursiyerlerinin bir yıllık ürünlerinden oluşan yıl sonu sergisinin törenle açıldı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, sergide düzenlenen törende yaptığı konuşmada, insan hayatında öğrenmenin çok büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Günümüzde bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeler toplumda ekonomik, kültürel ve siyasal yapıda değişimlere neden olduğunu ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"Toplumun her kesiminden her yaştan vatandaşımız bu kurslara devam etmektedir. Halk eğitim kursları deyince akla sadece bayanlar geliyor. Erkeklerin de burada açılan birçok kurstan öğrenebileceği şeyler var. Devletimiz bu imkanları sizlere sunuyor. Halk eğitim kursları insanlarımızın belli bir alanda uzmanlaştığı belli bir birikime sahip olduğu bir eğitim merkezidir. Burası sadece süs eşyası, çeyiz yapılan bir yer değil, mesleki beceri anlamında insanımıza değer katan bir yerdir."

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da ülkemizdeki eğitimin örgün ve yaygın eğitim olmak üzere iki ana koldan yürütüldüğünü belirtti.

İlde 15 HEM ile 3 mesleki eğitim merkezi bulunduğunu aktaran Karahan, şunları söyledi:

" 2014-2015 eğitim öğretim yılında 15 halk eğitim merkezimizde 823 alanda 3 bin 604 kurs açılmış ve bu kurslara toplamda 95 bin 351 kursiyer katılmıştır. 3 mesleki eğitim merkezimizde ise 77 dalda 287 adet kurs açılmış ve bu kurslara da 5 bin 964 kursiyer katılmıştır. Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ise 141 alanda 618 kurs açmış ve bu kurslara 20 bin 435 kursiyer katılmıştır."

Törene, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, hayırsever iş adamı Keskin Keser ile çok sayıda kursiyer katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Topaca Antakya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title