Haberler

Kursiyerler El Emeği Eserlerini Sergiledi

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesindeki kültür merkezinde eğitim gören kadın kursiyerler el emeği eserlerini sergileme imkanı buldu.

SODES Projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Karaköprü Kadın Kültür Merkezi yılsonu sergisini açtı. Açılışta bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, serginin büyük emekler sonucu açıldığını ve harika işlerin ortaya çıktığını söyledi.

Karaköprü Kadın Kültür Merkezi kursiyerleri bir yıl boyunca emek verdiği çalışmalarını Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda vatandaşların beğenilerine sundu.

Sergi açılışına Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Kadın Kültür Merkezi birim sorumluları, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Duman, "Şanlıurfa Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz koordinesinde SODES programı çerçevesinde yürüttüğümüz Kadın Kültür Merkezleri Projesi kapsamında, Karaköprü'de ki 2 numaralı Kadın Kültür Merkezimizin sergi açılışını gerçekleştirdik. Hanımlarımız bir yıldır yapmış oldukları çok güzel çalışmalarını burada sergilediler. Amacımız hanımların sadece evden çıkıp sosyalleşmesi yanında aynı zamanda bir meslek edinmeleri noktasında destek vermek bu konuda göründüğü gibi artık dışarıya da sipariş alıyorlar. El ürünlerini el sanatlarını daha güzel geliştirmişleri hem ailelerine katkı oluyor hem de kendilerini geliştirmeleri açısından çok önemli, Kadın Kültür Merkezleri projelerimiz gerçekten Şanlıurfa da çok örnek bir proje 47 tane Kadın Kültür Merkezimiz var. SODES programlarının devamını hanımlar istiyorlar inşallah devam edecek bu çalışmalar bu sergilerimiz devam edecek" dedi.

DEMİRKOL: KADINLARA ÖNEM VERİYORUZ

Şanlıurfa Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ise, "SODES Projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından organizasyonu gerçekleştirilen Kadın Kültür Merkezlerimizin buna benzer sergilerini daha önce yaşamıştık. Bugünde başka bir sergimizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Karaköprü'de bulunan Karaköprü 2 adını verdiğimiz 47 ayrı kültür merkezlerimizden bir tanesi böyle bir sergiyi organize ediyor. Burada özellikle kenar mahallelerde çalışma hayatı içerisinde olmayan bayanlarımıza yönelik olarak onların el becerilerini genişletici, hayata daha sıkı tutunmaları sağlayıcı, aynı zamanda aile eğitimleri adını vermiş olduğumuz Programlarımızda da Kadın Kültür Merkezlerimizin içeriğini doldurmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Sadece dikiş nakış işleri değil ayrıca da toplumsal hayata adaptasyon boyutunda kadınlara destek verildiğine değinen Demirkol son olarak şunları dile getirdi; "Burada amacımız sadece dikiş nakış işleri değil ayrıca da toplumsal hayata adaptasyon boyutunda ve bir şeyler ürete bilen, hayata katkı sunabilecek, kendi ayakları üzerinde durabilecek, vatandaş profilini ortaya çıkarabilmek için bu anlamda kadınlarımızın el emeklerini burada sergilemekte bulunmaktayız bu sergilerimiz ve çalışmalarımız yıl boyunca kadın kültür merkezlerimizde devam edecek."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Murat Demirkol Karaköprü Şanlıurfa Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title