Haberler

Kursiyer Kuaförler Hünerlerini Sergiledi

Yozgat'ın Sorgun Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü ile İş-Kur İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa açtıkları 'Saça Geçici Şekil Verme' kursuna katılan 25 kursiyer, jüri üyeleri önünde hünerlerini sergilediler. 1,5 saat içerisinde en güzel saç modeli yapmak için ter döken kursiyerler, yaptıkları birbirinden ilginç saç modelleriyle kıyasıya yarıştılar. Yarışma sonunda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Sorgun HEM Müdürlüğü ile İş-Kur İl Müdürlüğü'nün 3,5 ay öncesinde açtıkları 'Saça Geçici Şekil Verme' kursu tamamlandı. Açılan kursun, kuaförlük kursunun bir modeli olduğunu belirten usta öğretici Fatma Eymir, "Bu kursumuz, saça geçici şekil verme kursuydu. Kursu boyunca sağlıklı beslenme, saça nasıl şekil verilir, nasıl hijyen olunur, nasıl temizlik yapılır, saçımızı nasıl yıkarız gibi konularda ders gördü arkadaşlar. Bir nefi kalifiye eleman olma noktasına geldiler. Buradan alacakları sertifikalarla kendi işlerini kurabilecekler. Kursumuzun son haftasına gelirken, artık emeklerini toplama zamanı geldi. Bugün burada en güzel görsel saçı, topuz alanında, örgü alanında kim yapacak diye bir yarışma düzenlendik. Emeklerimizin sonucu görelim diye. Dereceyi girenlere çeşitli hediyeler vereceğiz"dedi.

Kursiyer Hicran Uslu ise, 3 aydır katıldığı kursta kendi saçlarını nasıl daha güzel bakım yapacağını öğrendiklerini belirterek, "Nasıl sağlıklı besleneceğimizi, dolaşım sistemini, yani lisede ortaokulda gördüğümüz dersleri özet olarak burada tekrar gördük. Sonra uygulamaya geçtik. Uygulamada da saç şekillendirme kursu olduğu için fönden, maşadan, saç topuzundan, gelin saçından, türban yapımından bütün saç yapımını öğrendik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yozgat Sorgun Eymir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title