Haberler

Kürşat Yılmaz'ın "Çete" Davası

Suç örgütü elebaşısı olduğu gerekçesiyle yargılanan ve 66 yıl hapis cezasına çarptırılan Kürşat Yılmaz'ın, dava dosyasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yargılanmasına devam edildi.

Suç örgütü elebaşısı olduğu gerekçesiyle yargılanan ve 66 yıl hapis cezasına çarptırılan Kürşat Yılmaz'ın, dava dosyasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçlardan tutuklu sanıklar Erdal Çetin, Yakup Kürşat Yılmaz ve Yılmaz Katmerci ile tutuksuz sanıklar katıldı.? Yine başka suçtan tutuklu sanıklar Ehat Akyol ile Önder Cengiz Kart'ın da bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılımları sağlandı.

Celse arası mahkemeye gönderilen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada, söz alan bazı sanıklar, daha önce haklarında karar veren hakimlerin FETÖ'den yargılandıklarını belirterek, bu nedenle yeniden yargılanma ve infazlarının durdurulması talebinde bulundu.

Taleplere ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Bilgin Uysal, FETÖ'den açığa alınan ve meslekten ihraç edilen hakimler hakkındaki dosyaya ilişkin henüz bir dava açılmadığını ifade ederek, bu aşamada söz konusu taleplerin reddedilmesi yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Orhan Mulğan, Zekeriya Bacacı, Ümit Şimşek ve Yavuz Kaşıkçı hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenilmesine, haklarında hüküm verilip Yargıtayca onanan sanıkların yeniden yargılanmalarına ilişkin taleplerin bu aşamada reddine karar verdi.

Heyet, sanıklardan Yakup Kürşat Yılmaz'ın müştekisi bulunduğu ve dosyada yargılamaya katılan bir kısım hakimler ve hükmü onayan Yargıtay üyeleri hakkında FETÖ üyeliğinden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın akıbetinin sorulmasına hükmetti.

-"Siz FETÖ'cüsünüz"?

Ara karar açıklandıktan sonra söz alan sanık Yılmaz, bu mahkemede yargılanmak istemediğini ifade ederek, "Zira mahkeme başkanı olarak duruşma harici bir takım görüşmeler yaptınız. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Fatih Top ile görüştüğünüzü, bu görüşme neticesinde sanıklardan Cemal Enginyurt ile ilgili gıcık olduğunuz hususunda beyanda bulunduğunuzu, harici olarak rüşvet görüşmeleri yapıldığını ben biliyorum. Bu nedenle davaya bakmanızı reddediyorum. Çünkü siz de FETÖ'cüsünüz." iddiasında bulundu.

Gerekli yasal mercilere başvuracağını söyleyen sanık Yılmaz, "15 Temmuz'a kadar önceki hakimler benim katilimdir, bu saatten sonra siz de benim katilimsiniz. Mahkeme üyelerini bilmiyorum, önceki üyelerden de şikayetçiyim. Gereğinin yapılmasını istiyorum. Şahitlerim Avukat Yaşar Ağsu, Ali Kara ve Mustafa Öztimur'dur" dedi.

-Mahkeme Başkanı, kendisinin araştırılmasını istedi

Sanık Kürşat Yılmaz'ın beyanları üzerine tutanak tutan mahkeme heyeti, sanık Yılmaz'ın Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız ile ilgili beyanları konusunda gerekli araştırma ve incelemenin yapılması için oy birliğiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na yazı yazılmasına karar verdi.

Mahkeme Başkanı Karayıldız'ın, kendisi hakkındaki beyanlarının şüpheye düşülecek mahiyette ciddi bilgi ve belgelere dayanmadığını, bu nedenle talebin reddine karar verilmesi yönünde görüşünü bildirdiği tutanağa geçirildi. Ayrıca ?mahkeme heyetinin, Başkan Karayıldız dışında oluşturularak red istemi konusunda karar verilmesine dair tutulan tutanaklar imza altına alındı.

-Davanın geçmişi

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklar Kürşat Yılmaz, şarkıcılar İbrahim Tatlıses ve Alişan ile manken Tuğba Özay gibi ünlü isimlerin yargılandığı "çete" davası, 19 Ocak 2010 tarihinde karara bağlanmıştı. Mahkeme heyeti, Kürşat Yılmaz'ın "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "nitelikli yağma", "tehdit", "kasten adam yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarından toplam 66 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vermişti.

Manken Tuğba Özay, "örgüte üye olmak ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak" suçlarından beraat etmişti. Şarkıcı İbrahim Tatlıses ve Alişan ise "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış, ancak cezaları ertelenmişti. Yargıtay 6. Ceza Dairesi ise yerel mahkemenin verdiği kararı kısmen onamış, kısmen de bozmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kürşat Yılmaz İstanbul Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title