Haberler

Küresel Yeşil Büyüme Forumu Kopenhag'da Başladı

Güncelleme:

Küresel Yeşil Büyüme Forumu çok sayıda ülkeden temsilcilerin katılımıyla Kopenhag'da başladı.

Küresel Yeşil Büyüme Forumu (Global Green Growth Forum - GGGF) çok sayıda ülkeden temsilcilerin katılımıyla Kopenhag'da başladı.

Başkent Kopenhag'daki tarihi Eigtveds binasında yapılan ve aralarında Çin, Güney Kore, Etiyopya, Kenya, Meksika, Katar gibi çok sayıda ülkeden temsilcilerin katıldığı forum, açılış oturumuyla başladı.

Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, yaptığı açış konuşmasında, Danimarka olarak forumun yıllık toplantılarına dördüncü kez evsahipliği yaptıklarını ve toplantılara olan ilginin yeşil büyümenin önemini gösterdiğini söyledi.

İklim değişikliği tehlikesinin büyüklüğüne değinen Schmidt, enerji tüketimi ve sanayi üretiminin sürdürülebilir çevreci çözümlerle yapılmaması halinde çevre tahribatının artarak devam edeceği uyarısında bulundu.

Başbakan Thorning-Schmidt, artan tüketim alışkanlıklarının çevre üzerindeki olumsuz etkisine işaret ederek orta gelir grubunun genişlemesiyle tüketimde büyük artış olacağını söyledi.  Thorning-Schmidt, "2030 yılında orta sınıf gelir grubuna yaklaşık 3 milyar kişi daha eklenecek. Bu, tüketimin çok daha artacağı anlamına geliyor ve bahsettiğimiz tarih çok uzak değil" dedi.

İhtiyaç duyulan enerjinin çevreci yöntemlerle üretiminin önemine vurgu yapan Schmidt, sürdürülebilir tutumlar ve bireysel olarak da tüketimde tasarrufun önemini vurguladı. Forumların, hükümetler ve iş çevrelerinin tüketim alışkanlıklarını nasıl etkileyebileceği üzerine odaklanarak üretim ve tüketim tarzlarını değiştirmeyi de hedeflediğini belirten Schmidt, "Çevreci ve sürdürülebilir tedbirler yaşam tarzı olmalı. Bu hepimiz için geçerli. Bu, günümüz dünyasının en büyük meselelerinden birisidir. İçinde bulunduğumuz şartlar yaratıcı çözümler bulmayı ve yaşam tarzımızı yeniden ele almamızı gerektiriyor" diye konuştu.

Başbakan Thorning-Schmidt, Danimarka'nın yeşil büyümeyi teşvik eden uluslararası GGGI ve diğer kuruluşlara 70 milyon kron destekte bulunduğunu da belirterek uluslararası toplumun foruma ve yeşil büyüme hassasiyetine daha fazla ilgi göstermesini umduğunu kaydetti.

-"Kentlerin dönüşümü"-

Konuşmalardan sonra geçilen ikinci oturumda Kopenhag Belediye Başkanı Frank Jensen, Avrupa Kalkınma Bankası Başkanı Suma Chakrabarti'nin aralarında bulunduğu çok sayıda konuşmacı, 2025 yılı için sürdürülebilir büyüme ve olası şartları konuştu.

Frank Jensen, Kopenhag'da yeşil büyüme kriterlerine bağlı olarak ulaşım, daha fazla iş olanakları yaratma, konut temini konusundaki çabaları ve somut çözümleri anlatarak tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını bildirdi.

Çevreye zarar vermeden şehirlerin büyümesi, trafik, iş imkanlarının artırılması ve konut ihtiyacının karşılanması konusunda Kopenhag ve Meksiko şehirleri konuşularak izleyicilerin soruları yanıtlandı.

Forum bugün ve yarın yapılacak oturumlarla devam edecek. - Danimarka

Kaynak: AA / Güncel

Helle Thorning Schmidt Çin Halk Cumhuriyeti Danimarka Kopenhag Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title