Haberler

Küresel Tasarım Kentleri"" Toplantısı Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’nın (GDCO) 3. Genel Kurulu başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı'nın (GDCO) 3. Genel Kurulu başladı.

Sheraton Otel'de yapılan ve aralarında Budapeşte, Bişkek, Dakka, Kiev, Sofya ve Lefkoşa belediyelerinin de bulunduğu 20'den fazla üye ülkenin belediye başkan ve temsilcisinin katıldığı Genel Kurul, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açış konuşmasıyla başladı.

Üst üste oybirliğiyle GDCO başkanlığına iki kez seçilen ve halen bu görevi yürüten Başkan Gökçek, konuşmasına, "Şahsım, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ve bütün Ankara halkı adına hepinizi en kalbi duygularla selamlıyor, Küresel Tasarım Teşkilatı Genel Kurulu 2015 açılış törenine hoş geldiniz demekten büyük bir şeref duyuyorum" diyerek başladı.

-BAŞKAN GÖKÇEK : "TASARIMIN GÜCÜNÜ KULLANMALIYIZ"

Genel Kurul'da yeni fikirlerin ortaya çıkması için yoğun bir çalışma yapılacağını belirten Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilindiği üzere insanoğlu ilk çağlardan itibaren hayata dair hep daha güzeli daha iyiyi, daha kullanışlı olanı bulmak için çaba göstermiş, bunun sonucu olarak da dünyanın her coğrafyasında farklı farklı büyük medeniyetler ortaya çıkarmıştır. 20 ve 21. yüzyıldaki iletişim imkanlarının gelişmesi ile insanlarda ve onların yaşadığı mekanlarda bu gelişim ve dönüşüm farklı bir ivme kazanmış, hem ortak bilgi birikimi sonucu yeni ürünlerin sayısı artmış, aynı zamanda daha iyisini elde etme adına rekabet de aynı oranda keskinleşmiştir. Hiç şüphesiz tüm bu dinamizmin altında yatan faktörlerden bir tanesi de tasarımdır. Şehirlerimizi sürdürülebilir ve daha yaşanabilir hale getirmek için kısıtlı mekanlarda çok daha fonksiyonel yerleşim alanları, yaşanabilir bir çevre ve ekosistem ve şehrin temel kimliğini ve karakterini bozmadan, insan odaklı bir gelişmeyi sağlamak adına tasarımın gücünü kullanmalıyız."

-BU YILKİ TEMA; "TASARIM, KÜLTÜR VE TURİZM"

Bu nedenle bu yılki toplantının temasını "tasarım, kültür ve turizm" olarak belirlediklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Genel Kurul'daki oturmalarda tasarım, kültür ve turizmin birbirlerine etkilerini hep birlikte tartışacaklarını kaydetti.

Bu anlamda yeni mekanlar tasarlarken, şehirlerin kimliğini oluşturan kültürel mirasa ve tarihi yapılara ve değerlere sahip çıkılmasının kent kimliğinin korunması açısından son derece büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Başkan Melih Gökçek, "Böylece özgün dokusu ve mimarisi korunan kentler, insanlar için daha çekici olacak ve turizm de bundan olumlu yönde etkilenerek, kent ekonomisine ilave bir katkı ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.

-"ANKARA'DA TURİZM HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Gökçek, 4 bin yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Ankara'da uzun dönem ihmal edilen ve eskiyen kent dokusu içerisinde kaybolmaya yüz tutan Hitit, Galat, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait kültürel mirası korumayı amaçlayan bir çok projeyi hayata geçirdiklerine dikkat çekti.

Bu anlamda kentin eskiyen yüzlerini tarihi kimliğine uygun bir şekilde tasarlayarak yeniden düzenlediklerini anlatan Başkan Gökçek, "Bunun sonucu tarihi kent merkezimiz yeniden cazibe merkezi haline geldi ve ciddi bir turizm hareketliliği başladı" dedi.

-ANKAPARK'IN TASARIMINDA ANADOLU ÖGELERİ

Bu dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden olan ANKAPARK'ı "Tartışmasız dünyanın en büyük tema parkı niteliğinde" şeklinde değerlendiren Başkan Gökçek, ANKAPARK projesinin tasarım aşamasında Anadolu'nun tarihi mozaiğini yansıtan öğelere yer verdiklerini kaydetti. Başkan Gökçek, "1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine kurulu parkta, 1217 adet oyuncak bulunmakta ve şu an yüzde 75'i tamamlanan parkımız açıldığında, kısa vadede yıllık 3 milyon, uzun vadede 10 milyon turist çekebileceğini öngörüyoruz" diye konuştu.

-"OTURUMLARDA TECRÜBELER AKTARILACAK"

"Katılımcıların kendi tecrübelerini bizlere aktaracak olmasından da büyük memnuniyet duyacağız. Böylece birbirlerinden pek çok şey öğrenecek ve şehirlerimizi güzelleştirmek adına bu toplantımız çok güzel bir olaya vesile teşkil edecektir" diyen Başkan Gökçek, "Bu duygularla Genel Kurulumuzun başarılı geçmesini temenni ediyorum. Dünyanın dört bir yanından gelen belediye başkanı dostlarıma ve diğer katılımcılara bir kez daha 'hoşgeldiniz' diyor Ankara'da güzel günler geçirmenizi diliyor, hepinize şükranlarımı sunuyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

"BAŞKAN GÖKÇEK'LE GDCO'NUN TANINIRLIĞI ARTTI"

GDCO Genel Sekreteri ve Genel Kurul'un Moderatörü Prof. Dr. Ken Nah da konuşmasında, üye ülkelerin bağımsız bir şekilde politikaları tartıştıklarını, toplantılarda tasarımla yaşam kalitesine yükseltmeyi hedeflediklerini kaydetti. Seul'den bu tarafa kentler arasında bir ağ oluşturduklarını ifade eden Prof. Nah, bu genel kurulda da daha önemli bir işbirliği oluşturacaklarını ifade etti.

İkinci oturumun Moderatörü Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Mehmet Duman ise yaptığı konuşmada, yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı'nın, kentlerin geleceğinin tasarlanmasında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Doğru bir kentsel tasarımın yapılabilmesi için iyi bir kentsel planlama oluşturulması gerektiğine ve tasarımın planlama sonra ortaya çıkan bir durum olduğuna işaret etti.

Tasarımsal olan donanımlı bir kentin, birey için hem ayırt edici özellikler taşımasına ve kentlilik bilincinin oluşmasına katkı sağladığını ifade eden Duman, "Kentsel tasarım aynı zamanda bireyin kendini güvende hissetmesini sağlayan önemli unsurlardan bir tanesidir" şeklinde konuştu.

Duman Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı'nın iki dönemdir başkanlığını yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederken, "Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı, Sayın Gökçek'in 26 yıllık yerel yönetim deneyimi ve desteği sayesinde kuruluşundan bu yana kısa bir süre geçmesine rağmen gelişmesini sağlamış ve dünyadaki tanınırlığını artırmıştır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sheraton Otel Mehmet Duman Melih Gökçek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title