Haberler

    Küresel Piyasalar Fed'e Odaklandı

    Küresel piyasalar geçen hafta genel olarak pozitif bir seyir izledikten sonra yeni haftada ABD Merkez Bankası'nın ( Fed ) kararlarına odaklandı.

    ABD'de piyasalar, bu hafta yarın başlayacak ve çarşamba günü kararları açıklanacak Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantısından çıkacak kararlara odaklandı. Geçen hafta dolar endeksi haftayı düşüşle tamamlarken, ABD 10 yıl vadeli tahvil faizleri yüzde 1,86'dan yüzde 1,9140'a yükseldi, pay piyasaları yüzde 1'in üzerinde değer kazandı.

    Cuma günü Dow Jones endeksi yüzde 0,12, S&P 500 endeksi yüzde 0,23, Nasdaq endeksi yüzde 0,71 değer kazandı.

    ABD'de açıklanan ulaşım hariç dayanıklı mal siparişlerinin beklentilerin altında kalmasının ardından dolar endeksinin değer kaybettiğini ifade eden analistler, bu hafta Fed'in dışında, açıklanacak 1. çeyrek GSYH verisinin de piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.

    Avrupa tarafında, Yunanistan'a ilişkin belirsizliklerin devam etmesi ve genellikle beklentilerin altında kalan makroekonomik verilere karşın avro/dolar paritesi yükseliş eğilimini koruyor. Avro/dolar paritesi geçen hafta 1,0780'den 1,09'a kadar yükselirken, pay piyasalarında haftalık bazda yüzde 1'i aşan yükselişler görüldü.

    Cuma günü DAX endeksi yüzde 0,74, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,44, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,24 değer kazandı. Bu hafta İngiltere'de 1. çeyrek GSYH ve Avro Bölgesi'nde açıklanacak enflasyon verileri ile Yunanistan ile ilgili haber ve açıklamaların takip edileceği kaydediliyor.

    Asya borsaları, ABD'li lokomotif şirketlerin açıkladığı güçlü bilançoların ardından bugün yedi yılın zirve düzeylerine yükseldi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.5 yükselirken, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.1 geriledi.

    Kaynak: Dunya.com / Ekonomi

    Merkez Bankası Yunanistan Fed Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title