Haberler

Küresel Piyasalar ABD Tarım Dışı İstihdam Verisine Odaklandı

Küresel piyasalar, hafta boyunca etkili olan dalgalı seyrini devam ettirirken, bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin yatırımcıların odak noktasında olacağı belirtiliyor.

Küresel piyasalar, hafta boyunca etkili olan dalgalı seyrini devam ettirirken, bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin yatırımcıların odak noktasında olacağı belirtiliyor.

ABD'de dün açıklanan imalat sanayi verilerinin beklentilerden iyi gelmesine karşın dolar endeksi önceki günkü kazançlarının neredeyse tamamını geri vererek günü yüzde 0,45 azalışla 101,04 seviyesinden tamamladı. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise artışını sürdürerek yüzde 2,49 ile Haziran 2015'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Özellikle emtia fiyatlarındaki hareketliliğin hisse bazlı işlemleri tetiklediği New York borsasında dün Dow Jones endeksi yüzde 0,36 yükselerek 19.195 puan ile kapanış rekoru kırarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,35 geriledi. Teknoloji hisselerindeki sert düşüşlerin devam etmesi ile Nasdaq endeksi ise yüzde 1,36 değer kaybetti.

Avrupa tarafında, hafta sonu İtalya'da gerçekleştirilecek referandum ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) gelecek haftaki toplantısı piyasaların odak noktasında olmaya devam ediyor. Dün, İngiltere'de AB'den Ayrılma (Brexit) Bakanı David Davis'in açıklamalarının ardından İngiliz sterlini, dolar karşısında yükselişe geçerek 1,26 seviyesini aştı. Davis, İngiliz hükümetinin ortak pazara erişim sağlayabilmek için gerekmesi halinde AB bütçesine ödeme yapmayı değerlendirebileceğini söyledi.

Avrupa genelinde dün açıklanan imalat sanayi verilerinin genel olarak pozitif bir görünüm ortaya koymasına karşın pay piyasaları negatif bir seyir izlerken, avro/dolar paritesi 1,06-1,07 bandındaki hareketini sürdürdü. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 1, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,39, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,45 değer kaybederken, İtalya'da MIB 30 endeksi yükselişini devam ettirerek yüzde 0,99 artış kaydetti.

Bugün Asya'da önceki iki günde hızlı yükselen Brent petrolün varil fiyatının yüzde 0,8 gerileyerek 52,2 dolar seviyelerinde dengelenmesi dikkati çekerken, kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,51, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,78 değer kaybetti.

Yurt içinde, döviz kurlarının tarihi zirvelerine çıkmasının negatif etkisiyle BIST 100 endeksi, dün yüzde 1,99 düşüş kaydederek günü analistlerin destek olarak nitelendirdiği 72.500 puanın hemen üzerinde tamamladı. Dün 3,5064 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan dolar/TL, bugün bankalararası piyasada 3,4950-3,5050 bandında işlem görürken, analistler, gün içinde yoğun veri ve haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade etti.

Bugün yurt içinde saat 17.00'de toplanması beklenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) ve döviz kurlarının seyri, yurt dışında ise ABD'de başta tarım dışı istihdam olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini belirten analistler, BIST 100 endeksinin 72.000 ve 70.500 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

13.00 Avro Bölgesi, ekim ayı ÜFE

16.30 ABD, kasım ayı tarım dışı istihdam

16.30 ABD, kasım ayı işsizlik oranı

16.30 ABD, kasım ayı ortalama saatlik kazançlar

17.45 ABD, kasım ayı New York ISM Endeksi

Kaynak: AA / Ekonomi

Dow Jones New York İtalya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title