Haberler

İstanbul Finans Zirvesi 18-19 Eylül'de Gerçekleşecek

Güncelleme:

Ceylan Intercontinental Oteli'nde dördüncüsü düzenlenecek olan İstanbul Finans Zirvesi'nin hazırlıklarında son aşamaya gelindi.

Küresel finansın liderleri yarın İstanbul'da buluşacak.

Anadolu Ajansı'nın (AA) resmi iletişim sponsoru olduğu İstanbul Finans Zirvesi'nin (IFS) bu yılki konuşmacıları arasında; ününü UniCredit Group, JP Morgan Chase ve Bankers Trust gibi dünya ekonomisine yön veren finans kurumlarındaki görevlerinden alan Leonid S. Vindman, İngiliz MRL Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Cornelia Meyer ve Çek Cumhuriyeti Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Kamil Janacek gibi küresel liderler yer alacak.

Bu yıl 18-19 Eylül tarihlerinde Ceylan Intercontinental Oteli'nde dördüncüsü düzenlenecek olan İstanbul Finans Zirvesi'nin hazırlıklarında son aşamaya gelindi.

"Kalıcı Büyümenin Finansmanı" temasının işleneceği İstanbul Finans Zirvesi'ne bu yıl konuşmacı olarak katılacak küresel ekonomi liderleri, küresel dünyanın gündemindeki konuları, birçok spesifik başlık altında irdeleyecek, ülke deneyimlerini, en iyi uygulamalar ve çözüm önerileriyle birlikte sunacaklar.

İstanbul Finans Zirvesi'nin "Finansal Merkezler; Canlanma veya Durgunluk"  oturumunun konuşmacılarından olan İngiliz MRL Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Cornelia Meyer, bağımsız enerji uzmanı, işletme danışmanı ve makro-ekonomist kimliğiyle öne çıkıyor. CNN tarafından, Gelişen Pazarlarda 20 Küresel Düşünce Lideri'nden biri olarak seçilen Meyer, UBS, ADB ve Citigroup gibi birçok uluslararası kuruluşta çeşitli görevlerde bulundu.

Vindman, ününü UniCredit Group, JP Morgan Chase ve Bankers Trust'dan alıyor

Zirve konuşmacılarından Leonid S. Vindman ise, son 25 yıl içinde, Rusya/BDT ülkeleri pazarları, Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Doğu'da önemli yatırım işlemlerine imza attı. Halen Almanya'da uluslararası yatırım ve danışmanlık firması Tungsten Capital'in Yönetici Ortağı olarak görev yapan Vindman, bugün Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük uluslararası bankalarından birisi olan UniCredit Group'da yatırım bankacılığı ve kredi oluşturma alanlarında çalıştı. Vindman'ın kariyer geçmişinde JP Morgan Chase'de Başkan Yardımcılığı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nda Başkanlık ve Bankers Trust Kıdemli Ortaklığı görevleri de bulunuyor. Leonid S. Vindman İstanbul Finans Zirvesi'nde  "Özel Sermaye, Yatırım Bankacılığı, Risk Sermayesi"  konulu oturumda konuşma yapacak.

19 kitap, 70 araştırma ve 150'den fazla makalenin yazarı

Çek Cumhuriyeti Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda Prag Ekonomi Üniversitesi Fen Konseyi'nde görev yapan Prof. Kamil Janacek de, makroekonomi, tüketim teorisi ve Çek ekonomisi üzerine yaptığı teori ve analizlerin yanı sıra, ülkenin geçiş sürecindeki tahminleriyle öne çıkan bir ekonomi profesörü. Bugüne kadar 19 kitap,70 araştırma ve 150'den fazla makalenin yazarlık ve eş yazarlığını yapan Prof. Janacek, dünyanın 25 lider ülkesinin baş ekonomistlerinin bir araya geldiği Uluslararası Finans Enstitüsü'nde (Washington) ve ICCBE'de (International Conference of Commercial (Uluslararası Ticaret Bankası Ekonomistleri Konferansı) Komercni Bankası'nı temsil etti. Janacek halen Uluslararası Finans Enstitüsü), Çek Cumhuriyeti Merkez Bankası temsil ediyor.

İslami Finans'ın küresel gelişiminde rol aldı

İstanbul Finans Zirvesi'nin küresel liderlerinden bir diğer önemli aktörü de Malezya'da 2000 yılında Merkez Bankası Başkanı olarak göreve başlayan Dr. Zeti Akhtar Aziz. Malezya'nın finansal sisteminin başarılı dönüşümünde önemli görevler üstlenen Aziz, Asya'daki bölgesel finansal entegrasyonun güçlendirilmesinde de aktif rol aldı. İslami Finans'ın küresel gelişiminde önemli rolü olan Dr. Aziz, Asya Bölgesi Finansal Denge Danışma Grubu'nun da ilk eş bakanı olarak görev aldı.

Türkiye ve Orta Doğu uzmanı bir iletişimci

Profesyonel olarak medya ve iletişim sektöründe çeşitli yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulunan Harri Saukkomaa da, Finlandiya'da Tekir LTD ve Susamuru Ltd. isimli iki ayrı firmada yönetim Kurulu başkanlığı görevini yürütüyor. Türkiye ve Orta Doğu'nun politik ve ekonomik konularında deneyimleriyle öne çıkan zirve konuşmacılarından Saukkomaa, Türkiye'de halen Componenta AS Başkanlığı görevini sürdürüyor.

İki gün sürecek olan etkinliğin resmi iletişim sponsoru olan Anadolu Ajansı'nın yanı sıra, Borsa İstanbul, Halkbank, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Şekerbank da etkinliği çeşitli sponsorluklarla destekliyor.

Ekonomi yönetimi de IFS'de olacak

Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ile Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımının beklendiği zirvede, yerli ve yabancı finans piyasalarının önde gelen temsilcileri çeşitli sunumlar gerçekleştirecek.

Geçen yıl 27 ülkeden toplam 61 konuşmacının yer aldığı zirveye bu yıl Malezya Merkez Bankası Başkanı Zeti Akhtar Aziz, CIMB Islamic Üst Yöneticisi (CEO) Badlisyah Abdul Ghani, İngiltere Parlamento Üyesi ve London Strategic House Başkanı Geoffrey Robinson, Kosova Merkez Bankası Başkanı Bedri Hamza, Çek Cumhuriyeti Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Janacek ve Polonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Katarzyna Zajdel-Kurowska gibi üst düzey konuklar katılacak.

Zirveye ayrıca Borsa İstanbul Yönetim Başkanı İbrahim Turhan, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı(SPK)  Vahdettin Ertaş, Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, SOCAR Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Kenan Yavuz, Aktifbank Üst Yöneticisi (CEO) Önder Halisdemir, Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragos, Luxembourg for Finance Finans Merkezi Kalkınma ve Tanıtım Ajansı CEO'su Nicholas Mackel ve HSBC Genel Müdürü Martin Spurling'in de katılması bekleniyor.

Uluslararası nitelik kazanan zirvede, "Merkez Bankacıları: Finansal İstikrar, Büyüme ve Parasal Politika, Altyapı ve Kalkınma Finansmanı, Finans Merkezleri:  Canlanma ya da Durgunluk, Çalkantılı Dönemlerde Sermaye Piyasaları" konulu paneller düzenlenecek.

Zirvenin ikinci gününde gerçekleştirilecek ve Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Mustafa Çulcuoğlu'nun moderatörlüğünü yapacağı "Özel Sermaye Yatırım Bankacılığı, Risk Sermayesi"  konulu panele, CIMB Islamic Üst Yöneticisi (CEO) Badlisyah Abdul Gani, Tungsten Capital Ortağı Leonid Simon Vindman, Merrill Lynch Invesment Bank Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Kelezoğlu ve KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Genel Müdürü Süleyman Yılmaz katılacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Finans Zirvesi Merkez Bankası Türkiye Eylül Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title